Segon intent per a la concessió de la hidroelèctrica del Serrat

El Govern ha tornat a obrir la convocatòria per tal de rebre ofertes per a l’explotació amb modificacions a les condicions, ja que el primer concurs va quedar desert en no rebre cap proposta

Una de les captacions es faria al riu de Tristaina.
Una de les captacions es faria al riu de Tristaina. ARXIU

El passat mes d’abril el concurs per la concessió de la futura hidroelèctrica del Serrat quedava desert. No s’havia rebut cap proposta per part de cap interessat. Dos mesos després, el Govern fa un segon intent, incloent-hi certes modificacions que haurien d’animar a presentar-se. Així, s’ha ampliat en 10 anys el termini d’explotació, entre altres modificacions que permetrien amortitzar la inversió d’aquesta instal·lació.

Es dóna una segona oportunitat a un projecte que el ministre Portaveu ha titllat de cabdal per a la transició energètica que s’està buscant al país. Així, s’ha reobert la convocatòria per atorgar la concessió administrativa per a l’activitat de producció d’energia elèctrica i l’aprofitament dels recursos de la central hidroelèctrica de Tristaina Rialb-El Serrat, ubicada a Ordino. El primer concurs va quedar desert en no presentar-se cap proposta. Jover ha responsabilitzat d’aquest fet a “el context dels costos energètics i de les infraestructures”.

L’estratègia adoptada ara pel Govern ha estat modificar les condicions, per tal d’assegurar un amortitzament de la inversió que s’ha de fer en aquesta instal·lació. El que s’ha fet, en primer lloc, ha estat augmentar el temps de concessió, passant de 30 a 40 anys el termini. A més, també s’ha apujat la forquilla del preu de compra del megawatt-hora de la producció hidroelèctrica. Amb totes aquestes millores, s’espera despertar un interès que no va resultar en cap cas en la primera ocasió.

Aquesta futura instal·lació  està inclosa al Pla Sectorial d’Infraestructures Energètiques d’Andorra. Tindrà dues captacions, una del riu de Tristaina i una del de Rialb, i una previsió de producció de 3,9 GWh/any, que equival a l’abastiment de mil llars. Els interessats en tenir-ne l’explotació podran presentar oferta fins al 30 de setembre.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending