La reducció del consum energètic al mes de desembre no convenç

El darrer mes de l’any passat la despesa en electricitat només va ser un 3,3% inferior respecte de la que hi va haver un any abans, amb molt més fred

Central de FEDA.
Central de FEDA. SFGA

La reducció del consum energètic que s’ha donat al mes de desembre no convenç ni poc ni gens. Diversos actors polítics i socials consultats han posat en relleu que davant les elevades temperatures que s’han donat aquest hivern, que només s’hagi aconseguit rebaixar un 3,3% el consum respecte de la despesa haguda el 2021 no és un bon indicador.

Per sort, per ara, els problemes que s’auguraven a nivell internacional no estan sent tals. Però si mai es donessin, els indicadors del Principat no serien excessivament bons per poder negociar amb alguns dels operadors de l’entorn. La climatologia, el fet d’haver encarit les tarifes des de l’1 de desembre o la imposició de mesures obligatòries o recomanades en funció del sector econòmic de què es tractés hauria d’haver portat a una reducció major, segons les fonts, que han recordat que, en general, l’estalvi queda lluny, molt lluny, dels reptes imposats.

Fent la lectura d'un comptador.

Relacionat

L’estalvi energètic al darrer trimestre del 2022 permet que el consum sigui inferior al prepandèmic

En tot l’exercici 2022, hi ha hagut un increment del consum respecte de 2021. L’augment ha estat del 5,6%. Però el global sí que es pot defensar, segons les fonts, degut a una major activitat econòmica. I al fet que els primer quadrimestre de l’any passat va ser anormalment baix per les restriccions encara hagudes. Ara bé, segons les fonts, els darrers mesos de l’any, malgrat que han permès contenir l’increment de despesa energètica i situar-la per sota de la del 2019, no ha estat tant eficaç com hauria calgut. I això, segons com, podria acabar passant factura.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending