Primera reunió de la comissió nacional de l’Energia i del Canvi Climàtic

La voluntat del Govern és assolir la reducció del 37% de les emissions de CO2 al 2030 i la neutralitat carboni de cara al 2050

Comentaris

Una imatge de la trobada, presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.
Una imatge de la trobada, presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha presidit aquest divendres al matí la primera reunió de la comissió nacional de l’Energia i del Canvi Climàtic (CNECC). L’òrgan consultiu es desenvolupa a través de la Llei d’impuls de la transició i del canvi climàtic (Litecc) i permet donar compliment a un dels primers reptes establerts a la declaració d’emergència climàtica aprovada pel Consell General.

La primera reunió ha comptat amb la presència dels 23 membres que la conformen la comissió, entre els quals destaca la presència del col·lectiu de joves a través d’un representant del Fòrum Nacional de la Joventut. En la trobada s’ha explicat als integrants les funcions de la comissió així com també ha exemplificat els avenços en el desplegament reglamentari de la llei de transició energètica (Litecc), com per exemple, amb la recent aprovació del text legislatiu que permet impulsar de manera decidida la producció i l’autoconsum per part de privats d’energia provinent de fonts renovables.

En aquesta mateixa línia, la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha exposat les principals línies que l’executiu ha definit en relació a l’Estratègia energètica nacional i de lluita contra el canvi climàtic. Aquesta és l'eina i el full de ruta que desenvolupa el Govern per assolir la reducció del 37% de les emissions de CO2 al 2030 i la neutralitat carboni de cara al 2050. Aquests dos objectius van en plena consonància amb el compromís adquirit per Andorra prop dels Estats Membres del Conveni Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, i sota el paraigua de l’Acord de París.

Comentaris

Trending