La minicentral hidroelèctrica d’Aixovall, oficialment en marxa

La instal·lació ja estava en fase de proves, però l’1 de juliol ja s’ha posat en funcionament la que serà la seva activitat habitual

Zona propera a la captació de la minicentral.
Zona propera a la captació de la minicentral. PERSA

La minicentral hidroelèctrica d’Aixovall ja està a ple funcionament, de manera oficial. El BOPA publicat avui recull que la instal·lació va començar la seva activitat el passat 1 de juliol, després d’un temps en fase de proves per veure que tot marxés de manera correcta abans d’engegar la seva activitat habitual.

De fet, el patac d’aigua de la zona de Bixessarri de fa unes setmanes va ser la prova de foc per confirmar que la minicentral tenia un bon funcionament. L’equipament, que explota la societat Productora Elèctrica Renovable (PERSA), va aguantar a la perfecció l’allau de terra i pedres, amb un funcionament idoni de les proteccions de l’equipament, que van permetre que no es danyés l’estructura.

Està previst que la minicentral d’Aixovall pugui generar electricitat suficient per abastir fins a 500 llars a l’any. De moment, segons reflexa el BOPA, encara no s’ha inscrit la potència màxima. El seu recull d’aigua comença al riu d’Ós, des d’on les canonades, de més d’un quilòmetre, traslladen l’aigua fins a l’antic magatzem de la Mútua Elèctrica a Aixovall, on està situada la minicentral. Aquesta és la segona instal·lació d’aquestes característiques que PERSA ha posat en marxa. La primera d’elles, datada del 2017, es troba a Arcalís i té una potència màxima de 400 kW.

Comentaris

Trending