La minicentral elèctrica d’Aixovall avança a mitjan abril la previsió de posada en funcionament

La setmana del 8 de març s’iniciaran els treballs per muntar a l’interior del canal la central, que ha de generar al cap de l’any l’electricitat equivalent al consum de 500 llars

Comentaris

Tècnics que fan el seguiment de l'obra.
Tècnics que fan el seguiment de l'obra. NORD ANDORRÀ

Si no hi ha dilacions en el darrer calendari previst, la minicentral elèctrica d’Aixovall podria entrar en servei a mitjan abril, una setmanes abans del que inicialment es preveia. En qualsevol cas, les obres d’aquesta infraestructura, que es van iniciar el juny de l’any passat, estan molt avançades i es preveu que la setmana del 8 de març es munti dins la canalització pertinent la central, que ha de generar al cap de l’any l’electricitat equivalent al consum de 500 llars.

Sis anys després de començar els tràmits, la minicentral elèctrica d’Aixovall acabarà sent una realitat, una realitat que en alguns moments els seus impulsors van estar a punt d’abandonar. Els treballs ara ja estan en la fase final. Com s’ha dit, van començar el juny del 2020 per construir la canalització que ha de portar l’aigua del riu d’Ós des de l’altura de la Borda de l’Arena, on hi ha la captació fins a l’antic magatzem que la Mútua Elèctrica de Sant Julià tenia rere l’actual centre de Formació Professional.

 

El cost inicialment estimat de l'obra era de 2,2 milions d'euros. La instal·lació tindrà una potència de 500 kilowatts, amb la qual cosa els impulsors del projecte, la societat Persa (que configuren Mútua Elèctrica de Sant Julià i Nord Andorrà) esperen que es puguin produir al cap de l’any prop de tres milions de kilowatts, i les previsions que figuren en el projecte de viabilitat de la minicentral és que es produeixin 2.800.000 kilowatts.

Comentaris (4)

Trending