Les instal·lacions fotovoltaiques creixen un 27% el 2021

L’últim any s’han incorporat tretze nous equips solars en modalitat d’autoconsum i que proveeixen de l’excedent a la resta del país

Plaques fotovoltaiques en una teulada.
Plaques fotovoltaiques en una teulada.

El nombre d’estacions solars al país s’ha incrementat en tretze al llarg de l’any passat. Tot i ser per consum propi, l’electricitat que no consumeixen es ven a la xarxa de FEDA per poder abastir a la població i ser més autosuficients energèticament.

L’energia solar manté la tendència a l’alça dels últims anys. D’aquesta manera, al llarg del 2021, segons han indicat des de FEDA, s’han incorporat 13 noves instal·lacions fotovoltaiques i, avui en dia, ja existeixen 61 en tot el país. Aquestes darreres incorporacions són en modalitat d’autoconsum, tot i que l’excedent que generen el venen a la xarxa de la parapública per poder abastir d’electricitat a la resta de la població. Un aspecte es considera clau per augmentar l’autosuficiència energètica del país en un moment on els preus de l’energia estan en alça arran del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Aquesta progressió en energia renovable, i concretament en la solar, es pot apreciar des del 2018 quan hi havia 27 fins a la seixantena del 2021. D'entre aquestes infraestructures en destaquen la de l'Estació Nacional d'Autobusos i a l'escola francesa de la Peletera a Escaldes-Engordany i que són propietat de FEDA.

De fet, i com apunten des de la mateixa entitat, l’any passant les instal·lacions fotovoltaiques connectades a la xarxa de FEDA han produït 1.259 MWh, que se sumen a les altres fonts renovables del país, com la produïda a la Central Hidroelèctrica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending