S’inicia la construcció de l’estació transformadora i repetidora de la Gonarda

FEDA comença les obres d’aquesta instal·lació, necessària per al creixement del subministrament elèctric de les Valls del Nord

Edifici de construcció per a l'ETR  de la Gonarda
Edifici de construcció per a l'ETR de la Gonarda FEDA

FEDA iniciarà la construcció de l’edifici que acollirà la futura Estació Transformadora i repetidora de la Gonarda (ETR). Aquesta infraestructura és essencial per poder garantir el creixement del subministrament elèctric de les Valls del Nord amb qualitat. A més, està prevista a la xarxa elèctrica de l’entitat des de l’any 1991. Amb aquesta obra i la posterior instal·lació dels equipaments elèctrics, es dóna continuïtat als treballs iniciats en 2019.

Aquesta ETR és necessària en vista de la previsió del creixement de la demanda elèctrica per als anys vinents. La principal causa és l’increment de la mobilitat elèctrica i la conversió de part de la calefacció de gasoil. També permetrà absorbir tota la nova generació provinent de les noves fonts renovables.

Es tracta d’una estació de transformació i repartiment d’energia elèctrica d’alta a mitja tensió (de 110kV a 20kV). És a dir, l’electricitat es transportarà fins a aquesta ETR en alta tensió i es transformarà a mitja tensió per poder distribuir-la a la Massana i Ordino a través de les línies elèctriques. Els  equipaments són molt avançats tecnològicament i estaran encabits en un edifici totalment integrat en el seu entorn.

Es preveu que la infraestructura estigui enllestida a finals del 2022, complint així amb la segona fase de construcció. A la primera part del projecte es va dur a terme el moviment de terres i la preparació del terreny.

Etiquetes

Comentaris

Trending