El Govern apropa al sector immobiliari el reglament dels equips tèrmics centralitzats

La normativa, que desenvolupa la Llei de Transició Energètica i del Canvi Climàtic, vol donar seguretat i un repartiment equitatiu de costos entre els diferents veïns dels edificis plurifamiliars

Un instant d'una de les reunions.
Un instant d'una de les reunions. SFGA

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha impulsat unes jornades de formació per explicar al col·lectiu immobiliari el reglament relatiu al repartiment dels costos en instal·lacions tèrmiques centralitzades que donin servei a més d’un usuari. Les trobades, que han estat organitzades de manera conjunta entre l’Oficina de l’energia i del canvi climàtic i el Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA), pretén apropar el nou text normatiu al sector i poder esclarir dubtes.

Les reunions van començar dilluns i finalitzaran dimecres. Compten amb l’assistència de més de 70 agents immobiliaris del país, el que, per a l’executiu, representa un èxit de participació. El nou text, aprovat el passat juliol, desenvolupa l’article 32 de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), que estableix que tota instal·lació tèrmica que doni servei a més d’un usuari ha de disposar d’un sistema que permeti el repartiment de despeses corresponents a cada servei (calor, aigua calenta sanitària i refrigeració) entre els diversos veïns.

El reglament preveu dotar als diferents actors, d’un instrument comú per tal de repartir els costos energètics, aportant transparència i seguretat jurídica tant als administradors, com als usuaris. L’acció s’emmarca en les mesures de la transició energètica i l’acció climàtica que el Govern fomenta en el context del reconeixement de la crisi climàtica i de declaració de l'estat d'emergència climàtica i ecològica aprovat al gener d’aquest any, per unanimitat del Consell General.

Etiquetes

Comentaris

Trending