FEDA treballa amb les empreses per ajustar les tarifes

Enfront de la pujada de preus que es va produir al mes d’abril no s’ha rebut cap petició per part dels clients de fer un fraccionament de les factures, de moment

Logotip de FEDA a una de les oficines comercials.
Logotip de FEDA a una de les oficines comercials. Toni Solanelles

La situació energètica a nivell europeu és, com a mínim, complicada. El conflicte entre Ucraïna i Rússia, i el tall de subministrament de gas per part d’aquest darrer país no ha millorat un panorama que ja era complicat d’abans. El passat mes d’abril es va acordar apujar el preu de l’electricitat als ciutadans del país. A conseqüència, FEDA assegura que està treballant amb els clients empresarials per tal d’ajustar i adaptar les seves tarifes. D’altra banda, encara no s’ha rebut cap petició per fer un fraccionament de les factures.

“L’augment va ser al mes d’abril, que és on hi ha menys calefacció i el que es paga sempre és menys”, ha explicat el director general de FEDA, Albert Moles. Així és com justifica que no s’hagi rebut cap petició per part de cap client per poder fraccionar la factura elèctrica. El que sí que s’està fent des de la parapública és treballar amb les empreses per tal d’orientar-les i esclarir si la factura que tenen és la més òptima per a la seva activitat. Així mateix, algun particular també ha demanat aquest reajustament. “És el que estem promovent i estem treballant amb grans clients, però també amb petits si ho demanen”, ha indicat Moles.

La situació per al que queda de 2022 no és molt esperançadora. Segons ha explicat Moles, “existeix tot un procés de reconversió i de diversificació a Europa, que tracta de buscar solucions a mitjà termini”. Per tant, la conclusió a la qual s’arriba és que serà “un any complicat i un hivern encara més complicat”. Sobretot, el principal problema que es té a Andorra, com s’ha dit en nombroses ocasions, és la dependència d’uns mercats que, actualment, són força volàtils. Especialment, ha indicat Moles, en el cas de França, on els recursos són essencialment cars i es tenen una gran quantitat de centrals nuclears en manteniment a llarg termini.

L’esperança, per tant, se situa ja de cara al 2023. “Confiem que Europa tingui la capacitat d’importar gas d’altres llocs que no sigui Rússia”, ha explicat Moles. D’aquesta manera, s’augura una recuperació lenta, després d’un any complicat i d’un hivern que tot apunta que ho serà més. Per tant, tot i que ara encara no s’ha rebut cap petició de fraccionament, no es descarta que, un cop passat l’estiu, els clients ho reclamin a FEDA per tal de poder enfrontar una temporada que no s’espera positiva.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending