FEDA i la seva homòloga francesa exploren camins per fer més estable el preu de compra d’energia

El Govern i EDF amplien el conveni de col·laboració en favor de la transició energètica i obren noves vies de col·laboració

Comentaris

Els membres de les dues delegacions posen després de la firma.
Els membres de les dues delegacions posen després de la firma. SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de FEDA, Silvia Calvó, i el president director general d’Électricité de France (EDF), Luc Rémont, han signat, aquest divendres, un conveni de col·laboració en matèria de transició energètica al Principat. Un dels objectius de FEDA i la multinacional francesa de serveis elèctrics, en gran part estatal, busquen fórmules perquè el preu de compra de l’energia per part d’Andorra pugui ser molt més estable de forma permanent.

El conveni, pel qual el grup EDF i el Govern reafirmen així la seva voluntat de construir un model energètic neutre en carboni i responsable, ofereix un marc de col·laboració entre l’executiu i el grup EDF per treballar qüestions en l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic, la substitució de les energies fòssils per una electricitat baixa en carboni i la descarbonització de l’economia i del territori. Aquest acord permet al grup EDF i a FEDA continuar la col·laboració que ja existeix en diferents eixos estratègics per a les dues entitats.

Eixos com ara els contractes de subministrament a llarg termini i implementació de PPA; el desenvolupament de cogeneració i xarxes de calor; el desenvolupament de producció d’energies renovables; la renovació i manteniment dels grups de producció hidràulica; l’ampliació de la producció hidràulica a la central de l’Hospitalet-près-l’Andorre; el desenvolupament de programes de comptadors intel·ligents; i el desenvolupament de l’estratègia d’eficiència energètica.

IMG 9834
Moment de la signatura.

En el marc de la signatura, la ministra ha agraït a EDF el seu suport històric, que ha estat encara més rellevant en el context de crisi energètica actual. “Podem comptar amb les bones relacions amb EDF fins i tot en els moments de restriccions de subministrament”. Així, ha assenyalat com a especialment positiu el contracte de compra d’energia a llarg termini que van signar al 2019 FEDA i EDF, i ha indicat que “el nou acord signat avui ens permetrà explorar noves vies de col·laboració de cara a estabilitzar els preus de compra de l’energia per al futur”.

El president director general del grup EDF, Luc Rémont, ha assenyalat que “estem orgullosos de signar una nova col·laboració a llarg termini i d’acompanyar el Principat d’Andorra en la seva transició energètica. Poden comptar amb l’experiència del grup EDF en tots els àmbits, per encarar els reptes associats a la transició cap a un mon baix en carboni”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending