Les estacions únicament podran produir el 8% de l’energia que consumeixen

La pujada de les tarifes afecta de forma molt directa als comptes dels diferents dominis del país que tenen una part fonamental del negoci basada en l’electricitat

Esquiadors al sector d'Encamp de Grandvalira.
Esquiadors al sector d'Encamp de Grandvalira. Grandvalira

Les estacions treballen en diferents mètodes d’autoabastiment d’energia per tal de pal·liar l’efecte que tindrà la pujada de tarifes decretada pel Govern i, també, per arribar al 15% d’estalvi que es té com a objectiu. Malgrat això, amb els diferents sistemes que s’implementaran aquest hivern únicament podran produir, com a màxim, el 8% de l’electricitat que consumeixen. De fet, els compres dels diferents dominis es veuran fortament afectats, ja que gran part del seu negoci està basat en l’energia.

El director de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, ha confirmat que, des de diferents dominis del país, es comencen a implementar mètodes de producció pròpia d’energia. Principalment, hidroelèctrica i fotovoltaica, tot i que ha assenyalat que “a poc a poc anirem incorporant més sistemes que ens ajudin a tenir un autoabastiment superior”. Aquest punt és clau, tenint en compte que, amb les instal·lacions que es tindrà actualment, únicament podran produir durant aquesta temporada entre el 6 i el 8% de l’energia que produeixen.

S’ha de tenir en compte que les estacions tenen gran part del seu negoci basat en l’energia. És a dir, la majoria de les seves instal·lacions, així com els canons de neu, requereixen d’electricitat per a funcionar. Per aquest motiu, Moreno ha afirmat que “els comptes de resultats de les companyies s’estan veient molt afectats en el nostre cas”. Per tant, ha assenyalat que “no ens queda altra” que buscar diferents opcions que els ajudin a pal·liar aquest efecte, que pot ser molt important per a les pistes.

Moment de la signatura del conveni.

Relacionat

Les estacions treballen en mètodes de producció pròpia per fomentar l’estalvi energètic

Les mesures que es busquen, i tenint en compte el pla “molt detallat” que s’ha pactat amb el Govern, té dos objectius principals. El primer, mostrar el compromís amb el medi ambient i amb la finalitat del 15% de l’estalvi energètic que s’ha marcat l’Executiu. De l’altre, estalviar a nivell econòmic tant com es pugui. Per això, es tractarà de reduir el consum mitjançant diverses accions, algunes de les quals es van avançar fa uns dies, i també amb aquests mitjans d’autoabastiment.

Pel que fa als talls de subministrament que s’han produït i que tot apuntava que es podrien tornar a donar a l’hivern, Moreno ha explicat que, des de FEDA, se li ha assegurat que s’evitaran. Almenys, durant la temporada que ve. En cas de donar-se, per a les estacions podria tenir una afectació important. Així mateix, el director de Grandvalira Resorts ha assenyalat que s’està mirant de pactar horaris en cas de produir-se, perquè l’impacte sigui menor en la seva activitat.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending