Les estacions d’esquí i l’hoteleria són els únics sectors que augmenten el consum elèctric al gener

L'energia comprada a FEDA va crèixer un 10%,mentre que l'hoteleria i la restauració han incrementat la despesa elèctrica un 6%

Central de FEDA.
Central de FEDA. SFGA

L’activitat turística en aquest principi d’any està sent important i això s’ha notat en l’increment del consum elèctric de les estacions d’esquí i de l’hoteleria, principals motors de la temporada hivernal. En el cas dels camps de neu l’augment és del 10,3% respecte el gener del 2022, mentre que l’hoteleria n’ha consumit un 6% més. Tot i això, el consum dels clients de FEDA és un 1,8% inferior, lluny de l’objectiu del 15% marcat per Govern.

Segons les dades fetes públiques pel departament d’Estadística, els clients de Forces Elèctriques d’Andorra han consumit 41.756,8 megawatts per hora. Això suposa una disminució de l’1,8% respecte ara fa un any.

L'administració és qui més s'apropa a l'estalvi del 15%, amb una disminució del 14,7%, que s'ha de sumar a la davallada de la despesa en l'enllumenat públic

Queda clar que les administracions públiques són les qui comanden l’estalvi energètic amb una reducció del 14,7%. Si el gener del 2022 havien consumit 3.992 megawatts per hora, ara la quantitat ha baixat fins als 3.406. Destacar la reducció del consum en l’enllumenat públic, que és del 30,4%.

Altres sectors que han moderat el seu consum són el de distribució (-6%), altres serveis (-5,5%), construcció (-4,2%) o serveis financers (-4,2%).

En canvi, les estacions d’esquí, han augmentat el seu consum respecte fa un any, concretament un 10% i han consumit 5.230 megawatts per hora. L’altre actor important de la temporada, el sector hoteler i la restauració també has incrementat el seu consum, un 6% i amb 7.567,3 megawatts hora.

Comentaris (1)

Trending