Un electricista podrà fer el butlletí per instal·lacions amb una potència màxima de fins a 15 kW

Fins ara estaven limitats a 10 kW i aquesta modificació només afecta als habitatges i no caldrà la revisió per part d’una empresa d’inspecció i control o d’un enginyer

Un electricista revisant una instal·lació.
Un electricista revisant una instal·lació. ARXIU

El Govern ha aprovat la modificació del reglament d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió. Amb la seva entrada en vigor, un electricista podrà fer el butlletí per instal·lacions amb una potència màxima de fins a 15 kW. Fins ara estaven limitats a 10 kW. Aquesta modificació només afecta als habitatges.

En el text, aprovat aquest dimecres, s'augmenta la potència màxima per la qual un instal·lador pot fer el butlletí sense necessitat de fer la revisió per part d’una empresa d’inspecció i control o d’un enginyer.
Per altra banda, el Govern ha aprovat l’atorgament definitiu a 15 professionals del carnet energètic en l’àmbit executiu de l’obra en l’edificació. La convocatòria de les proves, que es va realitzar el passat mes de febrer, permet la incorporació en el mercat laboral de nous professionals en el sector, en el context de la transició energètica.

L’Oficina de l’energia i del canvi climàtic va rebre un total de 15 sol·licituds d’inscripció a la prova d’aptitud i tots els candidats han passat de manera satisfactòria la prova realitzada en l’àmbit executiu de la instal·lació, del muntatge i de l’obra en l’edificació.

Comentaris

Trending