Encamp: de la remodelació d’avingudes al tancament de comerços

Les obres de millora dels vials Joan Martí i François Mitterrand ja han provocat que diversos establiments hagin abaixat la persiana i que d’altres es plantegin demandar el comú per danys i perjudicis

-
-
Les obres de remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand d’Encamp s’han convertit i continuen sent un maldecap molt important per a molts empresaris i comerciants. Els treballs, el tancament dels vials, amb la fixació d’unes tanques, literalment impedeix l’entrada a moltes botigues. Fins al punt que diversos propietaris d’establiments, des que van començar les obres a mitjan febrer i fins ara, ja han decidit abaixar la persiana.

Diverses fonts han assegurat que les vendes han caigut moltíssim. Més del 60% en la immensa majoria dels casos en què els tancats que es col·loquen per poder protegir les voravies dels treballs que es fan enmig de la calçada queden just davant de les portes dels comerços. De fet, segons diverses fonts, hi hauria alguns empresaris que s’estarien plantejant -els consultat no han pogut confirmar que l’acció s’hagi dut ja a terme- iniciar accions legals contra el comú d’Encamp pels danys i perjudicis ocasionats pels treballs.

Les fonts consultades han assegurat que algunes de les botigues o establiment -n’han citat mitja dotzena per ara, i de diferent naturalesa- que han decidit tancar -algunes ja ho han fet; d’altres estan a punt de fer-ho- han estat durant algunes setmanes intentant aguantar sabedors que hi estaven perdent diners i mirant si la finalització dels treballs en el tram on estan situats podia comportar una remuntada en l’activitat. Però tampoc no hauria estat així. A més, hi ha el temor que les obres s’allargaran molt més, o més almenys, del previst, amb la qual cosa per alguns comerciants, especialment alguns que feia poc que havien obert, el marge de maniobra per poder pal·liar les pèrdues ha resultat impossible.

Encara que en alguns trams, com s’ha dit, els treballs ja estiguin molt avançats o fins i tot pràcticament acabats, en haver-hi altres zones de les avingudes que continuen totalment tallades continua impedint la circulació normal dels vehicles. Sense afluència de vehicles, sense trànsit, i amb la davallada que ja hi havia hagut producte de la posada en marxa d’una altra desviació, els comerços de proximitat que necessiten sí o sí la presència de clients ho estan passant extremadament malament, segons totes les fonts consultades.

Comentaris (9)

Trending