Vall Banc crea una societat a part per traspassar tots els actius de risc abans de la venda a Crèdit

L’entitat verda només es queda el patrimoni “sa” i la resta, com ara crèdits o préstecs de retorn dubtós, es desviaran a una empresa escindida que continuarà sota el control de JC Flowers

La seu central de Vall Banc.
La seu central de Vall Banc. T. S.

El procés de venda de Vall Banc a Crèdit Andorrà avança. Una de les condicions de l’acord entre l’entitat compradora i el fons d’inversió JC Flowers era que no es quedaria els actius dubtosos, com ara préstecs ja catalogats de morosos. Per això, els encara rectors de l’entitat sorgida de la reconversió de la intervinguda BPA han iniciat la creació d’una societat a la qual acabaran traspassant tots aquests crèdits dolents o fallits.

En certa forma, és el procediment que es coneix tècnicament com a ‘carve-out’.Vall Banc escindeix part dels seus actius -aquells dubtosos- en una societat de nova creació. Aquesta s’anomenarà Pleyade, segons l’anunci que ja s’ha publicat com marca la legislació. L’acord per tirar endavant aquesta operació el va aprovar el consell d’administració de l’entitat el passat dijous. Ara, s’ha d’esperar el vistiplau de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

A la plaça Rebés hi coincideixen, molt a prop, dues oficines, de Crèdit i de Vall Banc.

Relacionat

Crèdit Andorrà compra Vall Banc en una arriscada operació per mirar de sortir de l’atzucac

Un cop es tingui, la voluntat és “un traspàs en bloc” d’una part del patrimoni del banc. I, segons les fonts consultades, el que es desviarà cap a Pleyade són tots aquells crèdits o préstecs que es consideren de risc. En definitiva, aquells que o ja s’han donat per impagats o corren un seriós perill que acabin així.

I és que aquesta divisió cal fer-la per mantenir el que JC Flowers ha pactat per la venda de la part sana de Vall Banc a Crèdit Andorrà per un import al voltant dels 60 milions d’euros. D’aquesta forma, l’entitat verda podrà incrementar els fons propis i els recursos gestionats. A banda, com cap dels actius que es quedarà és dolent, també millorarà les ràtios de solvència i, sobretot, el de morositat. De retruc, el fons d’inversió es quedarà Pleyade i mirarà de gestionar aquests actius de risc per acabar fent negoci amb ells.

INQUIETUT A LA PLANTILLA DE VALL BANC

Per a Crèdit, tot indica que l’operació és rodona. Més preocupació hi ha, en canvi, entre els treballadors del banc venut. El personal segueix amb neguit com es desenvoluparà el procés, especialment pel que pot comportar per a ells la integració de tota l’estructura de Vall Banc a l’entitat verda.

Imatge de la seu central de Crèdit Andorrà.

Relacionat

Crèdit Andorrà ha ‘d’amortitzar’ personal perquè l’‘operació Vall Banc’ li surti bé

La majoria dels empleats de Vall Banc són conscients d’un punt important: l’empresa, pel que fa a recursos humans, està sobredimensionada. Per tant, si una absorció dins de Crèdit Andorrà ja suposaria, en circumstàncies normals, pèrdua de llocs de treball, en aquest cas en tem que el nombre d’acomiadaments pugui ser molt elevat.

Comentaris (11)

Trending