Pyrénées perfila l’estratègia per al ‘nou Punt’ mentre el centre lauredià retira l’estoc

La mercaderia venuda a un intermediari majorista espanyol especialista en adquirir ‘restes de sèrie’ podria ocupar uns trenta camions

Ampolles d'alcohol de segona fila va ser el que es va vendre el darrer dia.
Ampolles d'alcohol de segona fila va ser el que es va vendre el darrer dia.

Els treballadors del Punt de Trobada que encara estaran operatius els propers dies, i que són unes quantes desenes, treballen des d’aquest mateix dilluns per retirar la mercaderia que encara queda a l’interior de l’establiment i per desmantellar-lo del tot i poder-ne retornar la possessió dilluns vinent com a molt tard. Potser abans. Mentrestant, Pyrénées, que hauria d’assumir l’arrendament del local i posar-lo en marxa, està acabant de perfilar la seva estratègia comercial, sense descartar que pugui traslladar una part de la campanya de Nadal a aquell centre.

Una de les feines ja iniciades aquest diumenge que hauran de fer els empleats del Punt de Trobada serà embalar tota la mercaderia que dissabte un intermediari majorista espanyol va acordar adquirir amb els responsables del centre comercial. Va ser aquesta operació la que va avançar el tancament al públic a aquest diumenge. I va ser l’alta afluència de visitants, de compradors i tafaners el matí de diumenge, que va comportar que la clausura encara s’avancés unes hores més respecte del previst dissabte, davant l’enuig d’alguns clients de darrera hora que ja no van ser a temps d’adquirir res.

El comprador és una firma d’intermediació especialista en adquirir ‘restes de sèrie’. L’alcohol no se’l va quedar perquè no li sortia a compte haver de satisfer els impostos que li hauria imposat l’Agència Tributària espanyola. La resta de l’estoc adquirit pot ocupar una trentena de camions de gran tonatge, segons que han explicat fonts coneixedores de la transacció, que han explicat que s’havien mantingut contactes durant setmanes amb altres intermediaris i no havien reeixit. Dissabte a mitja tarda, i gairebé de sorpresa, s’hauria tancat l’operació que va avançar tots els processos.

Cua aquest diumenge al matí per accedir al Punt de Trobada.

Relacionat

Punt final amb cues

Per això aquest diumenge el centre ja només va obrir amb la primera planta en funcionament i tota la mercaderia a la qual no s’hi podia accedir delimitada amb palets, els mateixos que al seu damunt acollien les caixes amb ampolles d’alcohol de segona i tercera fila que pràcticament eren l’únic producte que es va posar a la venda el darrer dia. Tot a tres euros. Les cues de gent van omplir el recinte i quan la mercaderia disponible ja era força irrisòria es va decidir tancar portes.

A les 4 de la tarda es va tancar l’establiment per darrer cop als clients. I allí mateix el director general de la companyia, Jordi Cachafeiro, visiblement afectat va adreçar unes paraules als empleats del torn corresponent. Els treballadors que encara resten a la companyia treballaran aquesta darrera setmana en l’embalatge de l’estoc i el desmantellament de l’edifici. Excepte comptades excepcions, les ordres empresarials són de deixar-ho tot plegat en el millor estat possible i liquidant treballadors i proveïdors segons allò que fixa la normativa o, en el seu defecte, el que s’hagi pactat.

No es pot descartar que, sobretot en funció de la reobertura turística de la frontera hispanoandorrana, una part de la campanya nadalenca de Pyrénées es pugui traslladar al recinte lauredià; seria plausible que almenys en una de les plantes de l’establiment s’hi acabi adequant la divisió de joguines

Els darrers dies han estat molt durs i hi ha un clar sentiment de decepció pel fet d’haver de tancar d’una manera no volguda una llarga història comercial del país. També és cert que molts dels intervinents, després d’un llarg plet judicial, tenien en certa manera ganes de posar el punt final, encara que això, en no pocs casos, obre un període d’incertesa i no poques dificultats, més encara enmig d’una pandèmia que encara ho complica tot molt més.

Mentrestant, Pyrénées es prepara per agafar el relleu. Segons que han indicat fonts d’aquest grup, els primers dies de desembre s’anunciarà públicament l’estratègia que es pensa seguir. El full de ruta, segons les fonts, s’està acabant de definir i amb posterioritat es farà un anunci més o menys detallat de la reforma i la reobertura que es vol seguir i, també, de les eventuals reincorporacions de treballadors que es puguin dur a terme. Certament, Pynénées no s’ha adreçat als empleats del Punt de Trobada. Però sí que ha rebut currículums i en alguns casos puntuals s’ha procedit a formalitzar contractacions.

Altres fonts han assegurat que no es pot descartar que, sobretot en funció de la reobertura turística de la frontera hispanoandorrana, una part de la campanya nadalenca de Pyrénées es pugui traslladar al recinte lauredià. En aquest sentit, les fonts consultades han destacat que seria plausible que almenys en una de les plantes de l’establiment s’hi acabi adequant la divisió de joguines del nou grup empresarial amb el qual la família Mallol, propietària del terreny, té des de fa temps un acord de lloguer del local.

Interior del centre comercial aquest dilluns

Relacionat

Només els licors es resisteixen a marxar

Comentaris

Trending