Punt final amb cues

L'últim dia del popular centre comercial de Sant Julià de Lòria es viu entre la massiva afluència de compradors i el desmuntatge

Comentaris

El centre comercial Punt de Trobada tanca definitivament les seves portes aquest diumenge després de 31 anys. Va ser inaugurat el 1989 i sempre ha tingut molts clients gràcies als preus baixos. El final de l'activitat empresarial al centre ha arribat en compliment de la sentència judicial definitiva per acabar amb el litigi que mantenien amb la propietat.

Com no podia ser d'una altra manera, la cloenda ha estat a l'altura de la història de la superfície comercial: amb un cop de teatre. Suposadament, un desconegut estranger hauria tancat les darreres hores la compra de la major part de l’estoc que quedava a l’hipermercat. Un episodi més a afegir al capítol de mites, llegendes, mitges veritats o mitges mentides que han envoltat la vida de l'emblemàtic establiment. Hi ha hagut de tot.

Un camió carregant les taquilles del centre.
Un camió carregant les taquilles del centre. B. N.

Durant la seva construcció es va especular que l'edifici acolliria un casino. Els defensors de la idea ho argumentaven per la façana i per la distribució de l'interior. Posteriorment es va parlar de l'existència d'un túnel que unia el centre comercial amb el terreny del davant, el de la Portalada on, segons algunes versions, els llogaters del Punt volien posar-hi el nou centre comercial quan acabés l'explotació de l'actual. Fins i tot ha gent que afirma que a dalt de l'edifici hi ha un pis molt luxós i altres que han buscat una nova ubicació al comerç com ara les antigues botigues Josa de Sant Julià de Lòria.

En els seus 31 anys d'existència no han faltat llegendes urbanes ni successos

En la trajectòria del Punt de Trobada no han faltat llegendes urbanes però també successos com l'esllavissada de l'agost del 2019 o la mort, el 2006, d'un nen de quatre anys atropellat per un toro mecànic que transportava un contenidor d’escombraries de grans dimensions. O també manifestacions de treballadors per demanar una rotonda i un incendi, suposadament intencionat. El llarg, i dur, procés judicial després que expirés el contracte dels llogaters, una família tan popular com controvertida, han fet que el final no passés desapercebut. La prova, l'afluència massiva del darrer cap de setmana i, especialment, d'aquest diumenge. Cues per accedir-hi, aparcament ple per un interior pràcticament buit.

Una imatge del Punt de Trobada fa uns dies, en plena liquidació.

Relacionat

Un desconegut estranger compra la major part de l’estoc i el Punt de Trobada tanca aquest diumenge

A la cua, clients a la recerca d'una oferta, alguns que volien entrar-hi per darrera vegada i fins i tot, curiosos que volien comprovar que efectivament un comprador s'havia quedat tot l'estoc i que l'interior era com un supermercat de la Unió Soviètica o una botiga de l'Espanya de la postguerra. Al migdia, la cua era molt llarga i més d'un demanava als que sortien si quedava molta cosa. "He vist sortit un home amb una caixa de cartró amb begudes, encara hi ha licors i vins" comentava una dona amb un bri d'esperança. Un cop a dins, però, la gran decepció. Molt pocs productes i la majoria begudes. Alguns licors de noms impronunciables i altres de gustos tan originals com agosarats.

Durant el dia s'han carregat camions i furgonetes amb mobles, prestatgeries i taquilles

La cua estava a la dreta. A l'esquerra, operaris anaven carregant camions i furgonetes de lloguer amb mobles, prestatgeries i taquilles. Un dels treballadors està més preocupat pel seu futur que pel tancament. "Encara no sé que passarà. Porto anys aquí". Assegura que no l'han contactat del nou explotador, el Grup Pyrénées. "Hi ha companys que han fet una entrevista però no sé res més. Això dona una mica la sensació de que se salvi qui pugui". A l'interior, un empleat explica que ha preferit anticipar-se i dilluns comença en una empresa de manteniment. "No sé com anirà. Tenia molts dubtes. Quan van anunciar el tancament vaig buscar feina. Com diuen en espanyol; 'más vale pájaro en mano que ciento volando'" i aquí hi havia promeses però res clar".

Una prestatgeria totalment buida.
Una prestatgeria totalment buida. B. N.

La pandèmia amb les restriccions de circulació als països veïns s'ha notat en les vendes als darrers mesos. De fet el descens va començar amb l'obertura del Mercadona de la Seu d'Urgell, amb el retorn de l'IVA de les compres, i la poca distància entre els dos centres comercials. En una conversa a la cua algú opina que "hi ha hipermercats a Andorra que s'han posat les piles amb preus i productes"  Aquest diumenge a la nit, el Punt de Trobada, potser el centre comercial andorrà més popular a Catalunya, tancarà. No serà un punt i apart, ni un punt i seguit. Serà un punt final.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending