Ventura Espot abandona la presidència de Doppelmayr a Andorra per la ‘carta amenaçadora’ del Carroi

El màxim accionista de la filial andorrana del fabricant de ginys no estava al corrent de la missiva que adverteix el comú d’Andorra la Vella d’accions legals si s’adjudica el projecte de telefèric

Ventura Espot en un acte empresarial.
Ventura Espot en un acte empresarial. ARXIU

Les formes amb les quals la filial andorrana de l’austríaca Doppelmayr ha anunciat que no pensa concórrer al concurs pel telefèric al pic de Carroi està fent estralls dins de la divisió local de la multinacional dels ginys. El president de la societat, l’empresari i polític Ventura Espot, ha donat ordres a la companyia perquè el donin de baixa al registre mercantil del càrrec que ocupa en el consell d’administració de l’empresa. Espot no estaria al corrent de la carta enviada al comú d’Andorra la Vella.

Que la societat no concorreria al concurs era un acord més o menys pres per tot el consell d'administració que aquest dilluns es va acabar de consumar, però segons fonts coneixedores del procés Espot hauria tramès aquest mateix dimarts a la corporació de la capital amb una altra missiva, en cap cas estava al corrent, com a president de la societat, que calgués enviar un escrit al comú d’Andorra la Vella com a principal convocant del procés i encara menys, segons les fonts consultades, amb el to que mostrava el text, advertint de possibles accions legals en el cas que mai s’adjudiqués el projecte.

Una imatge del pic de Carroi.

Relacionat

Cap oferta pel telefèric al pic de Carroi i una ‘amenaça’ de Doppelmayr

Certament, segons que ha pogut saber l’Altaveu, la missiva en què es deixava clar a la corporació de la capital que Doppelmayr no concorreria al concurs i que s’alertava de les conseqüències que podia tenir l’adjudicació de la construcció d’un eventual telefèric no la signava el president de la societat sinó el director de la companyia, l’enginyer David Esteve. Justament, Espot hauria tramès un escrit a Esteve per indicar-li que vist que aquella carta havia estat enviada no només sense el seu consentiment sinó fins i tot sense el seu coneixement, li exigeix que faci els passos escaients per donar-lo de baixa com a president de la societat reservant-se qualsevol acció legal en cas que el seu mandat no es dugui a terme o que la missiva enviada al comú de la capital l pugui generar algun problema.

Amb tot, la renúncia a la presidència d’Espot, han indicat les fonts, visualitza un trencament, almenys quant a les formes, dins la societat -de la qual l'ex-cònsol d'Ordino en continuarà sent el màxim accionista- i suposadament, confirmaria tibantors que vindrien de la matriu austríaca. En aquest sentit, es considera que Doppelmayr té clients prou potents al Principat als quals podria no interessar-los en aquest moment que es tiri endavant el projecte del telefèric a Carroi i d’aquí la posició tan radical del fabricant de ginys. La crispació, segons algunes fonts, puja de to i amenaça de convertir-se en un dels serials de l'estiu andorrà.

La societat

Doppelmayr SA està constituïda com a societat andorrana des del 1997. I manté els tres socis fundadors: Ventura Espot ostentava fins ara la presidència de la societat amb 335 de les 500 participacions amb què està dividida l’empresa. Doppelmayr France ostenta 160 accions (i tindria com un dels seus homes forts Alain Croses, que és qui ha estat treballant més profundament sobre el projecte de telefèric a Carroi) i cinc accions estan formalment en mans de Michael Doppelmayr. La societat andorrana, establerta a Encamp, és alhora l’administradora única d’una segona societat denominada Doppelmayr Arrendaments d’Equips de Muntanya.

Comentaris (8)

Trending