MoraBanc va rebre en les primeres cinc hores de dilluns més trucades que en tot un mes

L’entitat fa un balanç positiu de la primera setmana d’integració de BSA Banc amb un volum d’incidències “baix per una migració d’un volum de dades molt important” però que ha suposat neguit a algun centenar de clients de l’empresa absorbida

MoraBanc ha integrat els clients de l'històric Banc Sabadell d'Andorra des de dilluns.
MoraBanc ha integrat els clients de l'històric Banc Sabadell d'Andorra des de dilluns. Toni Solanelles

MoraBanc va rebre durant les primeres cinc hores de dilluns, el primer dia que l’entitat operava amb tots els clients de BSA Banc ja sota el seu paraigua, les mateixes trucades que sol rebre en un mes sencer. Per això es va haver d’ampliar l’equip d’atenció telefònica, passant de les quatre habituals a 25 que s’han mantingut fins avui. D’incidències n’hi ha hagut moltíssimes. I variades. Però res que no fos previsible en un procés com el que s’ha dut a terme segons l’entitat bancària, que considera “a nivell global” satisfactòria la primera setmana del procés d’integració.

Segons el director de negoci Andorra de MoraBanc, Xavier Riestra, el volum d’incidències ha estat “baix sobretot tenint en compte que s’ha fet una migració d’un volum de dades molt important”. Més encara: “Hi ha hagut alguns casos a resoldre però les incidències han estat residuals si tenim en compte que s’han migrant 97 milions de registres” i no sempre ha estat senzill perquè no sempre els titulars de les dades havien donat l’acord previ per a la migració de la informació. El 98% de les incidències detectades ja s’han resolt o estan en vies de resolució i a partir de dilluns es preveu la normalitat total. Des d’aquest divendres s’aplica l’horari habitual d’atenció al públic tant a les oficines com al servei de telebanc.

“Els punts més sensibles que s’han detectat van ser el dilluns, primer dia laborable, degut a l’enorme quantitat de clients que van voler accedir al mateix temps a la banca digital. Es va registrar un volum de transaccions cinc cops més alts de l’habitual. Això va provocar talls puntuals i breus en l’accés que van ser resolts durant el mateix dilluns”

Riestra explica que “els punts més sensibles que s’han detectat van ser el dilluns, primer dia laborable, degut a l’enorme quantitat de clients que van voler accedir al mateix temps a la banca digital. Es va registrar un volum de transaccions cinc cops més alts de l’habitual. Això va provocar talls puntuals i breus en l’accés que van ser resolts durant el mateix dilluns”. Altres de les anomalies, per dir-ho així, que s’han hagut d’afrontat tenen a veure amb el fet que “clients de BSA tenien dubtes alhora d’operar en l’entorn MoraBanc i problemes d’accés a banca digital per errors amb les contrasenyes. Incidències pròpies de quan es comença a fer servir una App i banca en línia nova”.

Com ja s’ha indicat, “tota aquesta demanda de resolució de dubtes o situacions s’ha resolt amb una ampliació de l’atenció al client”. A banda de posar més personal a l’atenció, fins aquest divendres les oficines també han ampliat l’horari d’atenció al públic de 2/4 de 9 del matí a 5 de la tarda. “La majoria de les incidències estan relacionades amb la banca digital”, ha afegit el director de Negoci. “Els problemes relacionats amb disfuncions en la migració de dades han estat mínims i s’han resolt amb el suport dels gestors i el protocol, que ja s’havia definit en el pla d’integració, per resoldre les incidències que hi ha en tot procés de fusió com aquest”.

Finalment, una altra de les remarques fetes per Xavier Riestra ha estat el fet que “es va registrar una incidència amb els límits de les targetes de crèdit de BSA que tenien una operativa diferent a la de MoraBanc. Aquesta situació es va resoldre el mateix dia” i, en principi, s’ha de poder treballar amb normalitat amb les targetes.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending