Menys visitants però més consumistes aquest estiu a Naturlandia

Malgrat el descens de facturació previst a l'inici de l'estiu, aquest s’ha mantingut prop del 20% per sota del 2019, però s’ha registrat un estiu rècord de facturació mitjana per client

Comentaris

Una imatge de Naturlandia aquesta temporada.
Una imatge de Naturlandia aquesta temporada. naturlandia

La incertesa generada per la Covid, sobretot durant la primera part de l’estiu, ha provocat una caiguda de visitants a Naturlandia. Això sí, aquells que han acudit al parc ecotemàtic lauredià han fet més despesa del que era habitual. Han consumit més. Ara, les activitats de la Cota 1600 i el Tobotronc s’obriran els caps de setmana i es faran activitats temàtiques, mentre que el parc d’animals i el restaurant la Borda de Conangle seguiran oberts cada dia, fins a l’1 de novembre. La direcció del parc se centra ara en el redisseny de Naturlandia, que passarà aquest hivern per l’esquí de fons i les activitats de muntanya.

Naturlandia ha tancat el període estival aquest diumenge després de 79 dies d’activitat ininterromputs. El parc obria el passat 27 de juny un estiu marcat per la incertesa i amb unes previsions inicials del 50% d’ocupació i vendes en relació amb l’estiu del 2019. Finalment, l’augment de visitants estat progressiu des de l’obertura, superant les xifres de l’any passat durant el mes de setembre, i en definitiva les expectatives inicials. La política comercial, prioritzant la venda de l’Entrada Única (totes les activitats disponibles) i les noves propostes de paquets i gastronomia, han tingut una bona rebuda, fet que s’ha traduït en un augment mitjà del 25% del consum global per client.

Des del centre es fa una valoració positiva pel fet d’haver aconseguit amortir l’impacte de la crisi de la Covid-19, potenciant i donant a conèixer altres serveis, com la restauració

Malgrat el descens de facturació previst a l'inici de l'estiu, aquest s’ha mantingut prop del 20% per sota del 2019, però s’ha registrat un estiu rècord de facturació mitjana per client en la història de Naturlandia. Des del centre es fa una valoració positiva pel fet d’haver aconseguit amortir l’impacte de la crisi de la Covid-19, potenciant i donant a conèixer altres serveis, com la restauració. L’afluència de visitants al parc, tot i una segona meitat de campanya molt positiva amb xifres millors que l’any passat, ha estat d’un 35% per sota del 2019, a causa de la incertesa d’una primera meitat de l’estiu plena d’inseguretat per la conjuntura global.

Naturlandia tanca l’activitat diària estiuenca aquest diumenge, però fins a l'1 de novembre obrirà tots els caps de setmana totes les activitats, organitzant esdeveniments temàtics per a tots els públics. No obstant això, i tenint en compte la molt bona rebuda que ha tingut entre la clientela del país la nova oferta gastronòmica de La Borda de Conangle, a la Cota 2000, aquesta instal·lació romandrà oberta cada dia fins a l'1 de novembre. Es complementa el servei de restauració de la Borda de Conangle mantenint l'espai del Parc d'animals obert per a aquells que vulguin gaudir de l’entorn. En aquest sentit, però únicament els caps de setmana, a la Cota 1600 es mantindrà la darrera incorporació a l’oferta gastronòmica de Naturlandia, el restaurant El Foc, amb una cuina d’estil casolà i elaborada totalment al foc de llenya.

D’aquesta manera, Naturlandia clou una temporada estival marcada d’un costat per la situació epidemiològica, i de l’altre, pels canvis promoguts des del nou equip directiu. D’aquests, el més significatiu ha estat la priorització que s’ha fet en aquells clients que han volgut comprar l’Entrada Única, que inclou totes les activitats obertes de parc. Aquest fet, juntament amb altres millores impulsades en restauració i en la gestió de les activitats, ha aconseguit que la despesa mitjana hagi augmentat en un 25%.

Una vegada acabada la campanya estiuenca, a Naturlandia es treballa en un projecte global de rellançament del centre, i es prepara la temporada d’hivern amb una millora de l'oferta que tindrà com a eix central l'esquí de fons i les activitats de muntanya

Una de les novetats d’aquesta temporada ha estat l'assignació d'una hora per a gaudir de l'activitat amb més demanda: el viatge al Tobotronc. Per assegurar que tot aquell que compra la seva entrada pogués gaudir d'aquesta activitat i evitar les habituals aglomeracions i esperes de diverses hores, d'una banda s'han limitat els tiquets únics de l'activitat, i per altra s'ha reduït a un sol viatge amb una hora programada d'accés a l'activitat. D'aquesta manera s’ha garantit que tothom que ha comprat la seva entrada única, ha pogut gaudir del giny.

L’afluència de visitants i els ingressos han anat en augment a mesura que han transcorregut els dies. El clima de confiança gràcies a la gestió de la crisi que s’ha comunicat a tots els nivells, ha estat un factor clau i els visitants han confiat en la destinació, com mostren les dades. Així, tot i que juliol va ser un període amb unes diferències més marcades respecte a l’any 2019, la segona meitat d’agost i el mes de setembre, s’ha anat recuperant, amb jornades similars i fins i tot amb pics superiors.

Una vegada acabada la campanya estiuenca, a Naturlandia es treballa en un projecte global de rellançament del centre, i es prepara la temporada d’hivern amb una millora de l'oferta que tindrà com a eix central l'esquí de fons i les activitats de muntanya.

Comentaris (1)

Trending