La majoria converteix en un brindis al sol una acció del PS per agilitar la constitució de societats

Els socialdemòcrates fa nou mesos que van presentar una proposta d’acord exigint a l’executiu actuacions concretes per accelerar tràmits societaris i en la recta final de la legislatura s’esmena de tal manera la iniciativa que queda en no-res

Comentaris

Una imatge de l'hemicicle.
Una imatge de l'hemicicle. CONSELL GENERAL

Allò que semblava que havia de poder ser acceptat per tothom ara fa nou mesos, quedarà en menys que un brindis al sol. El grup parlamentari socialdemòcrata va presentar una proposta d’acord l’abril passat amb la voluntat d’accelerar el procés de constitució de societats i acostar-lo als estàndards internacionals. Ara, la majoria governamental ha buidat de contingut aquella iniciativa. Queda com una declaració de principis sense declaració ni principis.

Els socialdemòcrates van fer una exposició que la majoria no esmena tot manifestant la necessitat de promoure una major digitalització dels tràmits per poder-los fer més àgils, més ràpids. La proposta reclamava al Govern que en tres mesos adoptés els canvis necessaris per fer possibles fins a set accions concretes, com per exemple que certa documentació es pogués presentar en anglès o substituir el certificat de denominació social en paper per un tràmit automatitzat en línia instantani, que permeti obtenir al peticionari un codi que li permeti l’accés per als posteriors tràmits.

Són només dos exemples que queden en no-res. L’esmena de la majoria, signada formalment per la consellera general demòcrata Maria Martisella, canvia el termini de tres mesos que s’esmentava per un període de dotze. I res de canvis concrets ni res de res. Les demandes específiques que feia el PS es converteixen en una reflexió-sol·licitud genèrica que demanda al Govern que “continuï promovent la simplificació i la digitalització dels tràmits administratius, i en particular pel que respecta als tràmits en matèria de constitució de societats i de comerç ja siguin per a nacionals o per a inversors estrangers i, en el que escaigui modificar la llei d’inversió estrangera i la llei de comerç, en estricte de les competències comunals”.  Punt final.

Etiquetes

Comentaris

Trending