Industrials afectats per la fallida de Buiques temen un alçament de béns

Empresaris de sectors afins al de la construcció esperen poder accedir a la comptabilitat per analitzar si, com sospiten, hi ha hagut traspàs de maquinària i fins i tot de treballadors cap a la nova societat BYLD

Un rètol de promoció de la successora de Buiques, BYLD.
Un rètol de promoció de la successora de Buiques, BYLD. Toni Solanelles

Empresaris, industrials, afectats per la fallida de la constructora Buiques estan a l’expectativa del que sospiten que podria ser un alçament de béns i, per tant, un procés delictiu. El final de la societat ha enganxat per sorpresa alguns i no ha sobtat a d’altres. El que sí que hi ha és una temença d’un presumpte falsejament comptable o un eventual tripijoc per deixar caure la societat però, alhora, activar-ne una altra de paral·lela, seria el cas de BYLD, que gestionen també els hereus del fundador de Buiques.

La fallida de la constructora l’ha autoritzat la Batllia a petició de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). La Seguretat Social no va voler sostenir més el crèdit que ja començava a ser molt voluminós. I això s’acumularan els deutes que la constructora tenia amb proveïdors i industrials. Encara és aviat, asseguren les fonts, per poder saber amb exactitud el passiu de Buiques, però sembla clar que serà d’alguns milions d’euros. Hi ha expectació entre els industrials consultats per poder tenir accés als comptes.

Instal·lacions de Buiques a Escàs.

Relacionat

La CASS (i els deutes amb industrials) porten la històrica constructora Buiques a la fallida

Només poden accedir a la comptabilitat, han assegurat fonts consultades, es podrà veure si “s’han maquillat els comptes, s’han falsejat o hi ha hagut algun element estrany”. Industrials afectats per la fallida de Buiques no descarten haver d’acabar activant alguna acció per tal que es reconegui, eventualment, que es tracta d’una fallida delictiva. “Ara tot són sospites i és difícil de comprovar-ho. Una altra cosa serà quan es pugui tenir accés als comptes”, han assegurat les fonts, que han explicat que els darrers temps, amb dos dels hereus del fundador de la companyia al capdavant, les coses anaven de mal borràs. Però no pas per tothom.

Les fonts empresarials consultades han explicat que “hi ha molts treballadors que han passat d’una banda a l’altra”, referint-se a Construccions Buiques i a Construccions Buigues (amb g) II, que més tard s’ha rebatejat com a BYLD i s’anuncia en diversos llocs del Principat. Aquestes fonts han explicat que hi ha maquinària inicialment de Buiques que ara s’ha retolat com de BYLD i que “caldrà fer una detallada anàlisi dels comptes quan siguin accessibles per veure si es compleix que les obres que tenia Buiques han passat a BYLD però els deutes s’han quedat a Buiques”.

Comentaris (10)

Trending