L’impacte de la pandèmia fa ser a Andorra Telecom encara més prudent davant qualsevol inversió

La diversificació de la companyia per mirar d’obtenir ingressos recurrents deixa al marge per ara la participació en grans operacions com van ser MásMóvil i Avatel i se centra en desenvolupar serveis orientats en la ciberseguretat i l’automatització

Façana de l'oficina comercial provisional d'Andorra Telecom a l'inici del carrer Prat de la Creu.
Façana de l'oficina comercial provisional d'Andorra Telecom a l'inici del carrer Prat de la Creu. Toni Solanelles

Amb els ingressos per la itinerància minvant a poc a poc, la necessitat d’Andorra Telecom de trobar altres fonts de facturació continua sent ben evident. L’impacte econòmic de la pandèmia, però, fa que els responsables de l’operadora siguin “prudents, prudentíssims”, en paraules del director general, Jordi Nadal, a l’hora de buscar escenaris d’inversió. Hores d’ara la diversificació de la companyia per mirar d’obtenir ingressos recurrents deixa al marge per ara la participació en grans operacions i se centra en desenvolupar serveis orientats en la ciberseguretat i l’automatització.

Nadal explica en declaracions a l’Altaveu que la diversificació d’Andorra Telecom ha tingut sempre la vocació de trobar fonts recurrents d’ingrés. I aquesta vocació “no l’hem aconseguit ni amb MásMóvil ni amb Avatel encara que vam obtenir un rendiment increïble financer”. I el director general de l’operadora de telecomunicacions assegura que n’estan “molt contents”. Però alhora també deixa molt clar que “no és el que buscàvem” i tampoc es plantegen repetir l’experiència a curt termini. Participar en l’adquisició de “trossos d’operadors no ho plantegem”, diu Nadal.

“Som una empresa prudent i quan passen coses com aquestes -la pandèmia- ens repleguem i encara som més prudents, més curosos, i si les coses ens les mirem 20 vegades, ara en són 200”, deixa clar Jordi Nadal

I no ho plantegen, com a mínim, per dos motius. D’una banda, perquè davant d’una inversió d’aquesta mena “som prudents, prudentíssims” i qualsevol moviment d’aquesta naturalesa “encara es mira amb més cura” que amb la que es miren altres maniobres empresarials. A més, però, les possibles operacions que hi havia en el mercat, arran de l’impacte de la pandèmia, “s’han refredat”. “Operacions grans d’adquirir trossos d’operadors no ho plantegem a curt termini” perquè, a més, “som una empresa prudent i quan passen coses com aquestes -la pandèmia- ens repleguem i encara som més prudents, més curosos, i si les coses ens les mirem 20 vegades, ara en són 200”, deixa clar el CEO d’Andorra Telecom.

Això no obstant, executius de la companyia sempre estan pendents de possibles projectes i analitzen propostes que els arriben per “si trobéssim una oportunitat”. Però de moment no és el cas i la diversificació empresarial apunta cap a altres direccions. És aquí quan Andorra Telecom aposta per "desenvolupar serveis que van orientats a la ciberseguretat i al tema d’automatització, de robotització, és una línia que volem treballar per ajudar a empreses del país en aquestes qüestions i hi ha recorregut més enllà de les fronteres andorranes”.

El rètol d'Andorra Telecom a la seu comercial provisional.

Relacionat

Andorra Telecom preveu estabilitzar a llarg termini la facturació per ‘roaming’ en uns dotze milions

I l’altra aposta de negoci és fer créixer Espic, el servei de ‘call center’ que, ubicat a la Massana, comparteixen amb un soci espanyol que, assegura Jordi Nadal, aporta aproximadament el 40% dels contractes, dels clients. “No són els ingressos que van deixar Avatel o MásMóvil però n’estem contents”, assegura el director general d’Andorra Telecom, que explica que més enllà de donar servei a moltes institucions i empreses privades del país, Espic té hores d’ara una seixantena de persones contractades.

Comentaris (1)

Trending