Govern proposa als taxistes que sigui FEDA qui gestioni la central conjunta

L’ATA acorda rebaixar a 150 euros la quota d’inscripció i entrada a l’associació amb l’objectiu d’aconseguir més afiliats

Rètol en una parada de taxi de la capital.
Rètol en una parada de taxi de la capital. Toni Solanelles

El ministeri de Transports que capitaneja Jordi Gallardo no només hauria manifestat al sector del taxi que li agradaria que hi hagi una central unificada per a tots els professionals del volant estiguin a l’associació que estiguin. També els ha proposat que sigui FEDA qui gestioni dita central ‘intel·ligent’, en un cert paral·lelisme amb el que ja es va dur a terme amb els autobusos. La mesura no acaba de convèncer els taxistes.

La qüestió la va plantejar el ministre amb una reunió que va mantenir amb diversos representants del sector del taxi. I va ser exposada aquest dijous per la junta de l’Associació de Taxistes (ATA) que des de fa unes setmanes presideix Josep Lluís Donsión. A diferència de la reunió extraordinària que va servir per tombar la que fins llavors era la directiva de la històric col·lectiu de taxistes, en aquesta ocasió van ser ben pocs els assistents presencials.

Rètol en una parada de taxi de la capital.

Relacionat

La pandèmia fractura encara més el sector del taxi

La junta, segons coneixedors dels objectes de la reunió, hauria exposat diferents qüestions, com la plantejada pel ministeri de Transports. L’administració és partidària de les noves tecnologies, que l’ATA ja ho veu bé, i d’establir un sistema de central única gestionada per FEDA. Però en aquesta qüestió, les fonts consultades han assegurat que hi haurà més divisió. No s’acaba de veure bé que el Govern imposi un sistema i un operador a qui, a més a més, s’hagi d’abonar les quotes pertinents.

Una part del col·lectiu no acaba de veure bé que el Govern imposi un sistema i un operador a qui, a més a més, s’hagi d’abonar les quotes pertinents

Durant l’assemblea també es va acordar una rebaixa molt substancial de la quota d’ingrés a l’associació. En aquest sentit, les fonts consultades han explicat que si fa un temps la ‘taxa d’inscripció’ era de 3.000 euros, ja s’havia reduït a 600 euros. I encara ara s’hauria rebaixat a 150 euros per tal d’aconseguir incrementar el nombre d’afiliats i així dotar de més força l’associació en un moment d’especial transcendència i molta incertesa, pels canvis que pot comportar al sector el coronavirus i la crisi econòmica derivada d’aquell.

Durant la reunió també s’haurien tractat diverses qüestions d’ordre estatutari i s’hauria passat comptes a un plet judicial que l’entitat manté amb una antiga afiliada a la qual ja amb l’anterior junta al capdavant de l’ATA se la va fer fora. Hi ha un conflicte legal que ja ha viscut diferents capítols i, a més a més, els diners que haurien hagut d’aprovisionar l’assistència jurídica no apareixen hores d’ara, segons han indicat les fonts consultades.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending