Crèdit Andorrà surt de l’accionariat d’Assegur

Ven tots els títols que tenia i centra el negoci en aquest sector en la divisió 100% propietat del grup financer i en l’aliança amb Caser

Façana lateral per l'avinguda Meritxell d'Assegur.
Façana lateral per l'avinguda Meritxell d'Assegur. Toni Solanelles

El Grup Crèdit Andorrà ha deixat de formar part de l’accionariat d’Assegur. L’entitat financera s’ha després dels títols que tenia de l’entitat asseguradora. Des de l’empresa, però, es posa en relleu que no s’abandona del tot el sector de les assegurances. Bàsicament es concentra l’activitat a Crèdit Assegurances Estalvi i a l’aliança amb Caser. En certa forma, l’operació és un pas més per aconseguir capital per afrontar altres apostes del grup: la compra de Vall Banc i la creació de SETAP 365.

Així s’ha informat via un comunicat emès a un horari, tot s’ha de dir, poc habitual -el darrer divendres de juliol a la tarda-. En ells, s’indica que “el Grup Crèdit Andorrà surt de l’accionariat del Grup Assegur i focalitza la seva activitat asseguradora a Andorra en el projecte conjunt amb Caser Seguros”. S’assegura que se segueix la línia marcada al pla estratègic 2021-23 i que es té “l’objectiu de reforçar la seva posició de referència en el sector de les assegurances de vida i no vida a Andorra, explorar nous avantatges competitius i impulsar el creixement del negoci”.

Imatge de la seu central de Crèdit Andorrà.

Relacionat

Crèdit Andorrà continua venent negoci recurrent per fer caixa i salvar els comptes

Així, l’operació es concreta amb dos moviments. Per un costat, Actiu Assegurances, entitat participada en un 25% per Crèdit, ven el 50% d’Assegur Diversos, negoci especialitzat en productes de no vida. Per altra banda, el banc surt de l’accionariat d’Assegur Vida. Tenia el 50% dels títols.

Des de Crèdit es remarca que això no significa que s’abandoni el negoci de les assegurances. Al contrari, es continua considerant una activitat “estratègica i complementària al negoci bancari”. Ara bé, aquesta es concentrà només en dues societats. Per un costat, Crèdit Assegurances Estalvi, entitat totalment del banc. Per l’altre, es treballarà amb Caser Seguros, amb qui va signar un acord l’any 2019 per promoure el negoci de salut i de vida risc a través de Crèdit Assegurances Vida (bancassegurances), de la qual té el 49%, un acord que es va ampliar l’any passat a les assegurances de no vida.

Així, s’explica que “l’entitat aposta per aquesta relació estratègica per continuar impulsant el negoci assegurador i incrementar el valor afegit als clients”. Es defensa que el projecte “permet fer front amb competitivitat i eficiència als reptes a llarg termini d’un sector financer i assegurador en ple procés de transformació global i d’assumpció de les noves normatives reguladores”.

Pel que fa al mercat espanyol, es manté la participació a CA Life Insurance Experts. Aquesta societat està especialitzada en assegurances de vida, en la qual està present en l’accionariat juntament amb MGC Mútua i Caravela.

Una imatge de la seu central del Crèdit Andorrà.

Relacionat

Crèdit Andorrà es desprèn d’una altra part de la divisió asseguradora per fer caixa

La versió oficial és aquesta. A ningú se li escapa, però, que el grup verd ha abordat els darrers temps importants operacions en altres àmbits, com ara la compra de Vall Banc i l’operació d’unificació d’EMAP i SECNOA. També, els nous requisits financers que estipulen les normatives sobre el sector. Per tant, Crèdit Andorrà ha anat fent vendes per aconseguir els diners necessaris per afrontar aquests reptes.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending