Crèdit Andorrà continua venent negoci recurrent per fer caixa i salvar els comptes

L’entitat culmina un acord amb el Grup Risk i ven la seva participació en el hòlding espanyol ERSM Insurance Brokers, l’activitat principal del qual és la corredoria i consultoria d’assegurances

Comentaris

Imatge de la seu central de Crèdit Andorrà.
Imatge de la seu central de Crèdit Andorrà. Toni Solanelles

El Grup Crèdit Andorrà ha culminat un acord amb el Grup Risk i ha venut la seva participació en el hòlding espanyol ERSM Insurance Brokers, l’activitat principal del qual és la corredoria i consultoria d’assegurances. Les xifres de l’operació, que de ben segur tindrà efectes encara en l’exercici 2021, no han transcendit. Però deixaran un ingrés extraordinari aliè a l’activitat bancària que permetrà oxigenar els comptes.

No és la primera operació d’aquestes característiques que ha dut a terme Crèdit Andorrà els darrers anys. L’entitat ven negoci recurrent per fer caixa. A curt termini és un ingrés ràpid. A la llarga, penalitza. En tot cas, segons que ha explicat el banc en un comunicat, l’operació està alineada amb els objectius que marca el Pla Estratègic 2021-2023 del banc, centrat a focalitzar l’activitat en els mercats i segments estratègics més alineats amb l’activitat bancària i asseguradora, i a incrementar el valor afegit al client. 

Arran d’aquesta operació, el Grup Crèdit Andorrà assegura que centrarà la seva activitat asseguradora, que continua sent estratègica i complementària al negoci bancari, en el mercat andorrà, on disposa de Crèdit Assegurances per a la part d’estalvi, i d’una aliança amb Caser Seguros tant en el negoci de vida (bancassegurances) com en el de no vida. En relació amb el mercat espanyol, el Grup manté la participació a CA Life Insurance Experts, entitat especialitzada en assegurances de vida, en la qual està present en l’accionariat juntament amb MGC (Mútua General de Catalunya) i Caravela.

El Grup Crèdit Andorrà, davant del context global del sector financer i assegurador, està compromès a focalitzar la seva actuació en els segments que aportin més sinergies a la pròpia activitat bancària. L’objectiu final és centrar-se i impulsar el creixement on Crèdit Andorrà pot aportar un valor afegit diferenciador al client, gràcies a las seva experiència, trajectòria i capacitat de servei

El Grup Crèdit Andorrà formava part d’ERSM Insurance Brokers des del 2018, any en el qual ERM, hòlding assegurador espanyol del Grup Crèdit Andorrà, i la corredoria RSM van arribar a un acord per fusionar els respectius negocis de consultoria i corredoria d’assegurances i reassegurances.

Comentaris (8)

Trending