Crèdit Andorrà es desprèn d’una altra part de la divisió asseguradora per fer caixa

L’espanyola Caser Seguros entra al negoci assegurador de no vida del grup financer andorrà que, d’aquesta manera, reordena un negoci la participació en el qual en alguns moments havia superat el límit legal establert

Una imatge de la seu central del Crèdit Andorrà.
Una imatge de la seu central del Crèdit Andorrà. Toni Solanelles

Per entrar cal deixar primer sortir. Una altra cosa és com es comuniquin les coses. I per poder comprar Vall Banc o per participar en fusions d’estacions d’esquí cal, també, tenir dinerons. ¿Com li arriben a Crèdit Andorrà? Desprenent-se d’una part més de la branca asseguradora. Un pas que genera diners -els que aboni Caser Seguros, que és amb qui es fa els tractes- i que permet reordenar de forma definitiva la participació en un sector, el de les assegurances, en el qual Crèdit Andorrà en algun moment havia superat el límit legal.

Evidentment, l’entitat bancària ven la venda d’un tros més del seu pastís assegurador i la reordenació de tota aquesta divisió del negoci com si d’una ampliació de la seva col·laboració amb la companyia espanyola es tractés. El que està clar és que Caser Seguros entra al negoci assegurador de no vida del grup financer a Andorra. I això, segons Crèdit Andorrà, “referma l’aliança estratègica entre les dues entitats, que es va iniciar el 2019 quan Caser Seguros va entrar al negoci de les assegurances de vida del grup financer al adquirir el 51% del capital de CA Vida Assegurances”.

L’acord entre els dos socis estratègics té com a objectiu “continuar impulsant el negoci assegurador d’ambdues entitats i incrementar el valor afegit als clients”. Fruit de l’acord, Caser Seguros tindrà el 59,72% de l’accionariat d’Actiu Assegurances, societat participada pel Grup Crèdit Andorrà en un 44,65% fins ara, i que després d’aquesta operació passarà a comptar amb el 25% de la referida societat. L’entitat andorrana admet en un comunicat que l’aliança permet donar un estricte compliment a la normativa vigent.

A la plaça Rebés hi coincideixen, molt a prop, dues oficines, de Crèdit i de Vall Banc.

Relacionat

Crèdit Andorrà compra Vall Banc en una arriscada operació per mirar de sortir de l’atzucac

El conseller executiu i director general del Grup Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha destacat que “aquest nou acord referma la voluntat de col·laboració entre dues entitats referents en els respectius sectors”, i ha posat en valor el fet de “disposar d’un mateix soci estratègic per créixer en el negoci de les assegurances de vida i de no vida, un sector clau i complementari al bancari”.

Per la seva banda, el director general de Caser Seguros, Ignacio Eyriès, ha explicat que la potenciació de l’acord amb Crèdit Andorrà “intensifica la capacitat bancasseguradora de Caser, desenvolupant el negoci a Andorra, i reafirma l’aposta per la col·laboració amb el grup financer líder al mercat andorrà, amb qui hem construït una aliança estratègica única”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending