Crèdit Andorrà formalitza la compra del 50% d’Assegur

L’operació estava embastada des de feia dos anys però finalment no s’ha escripturat fins aquest divendres i Financera d’Assegurances n’ha quedat al marge

Façana lateral per l'avinguda Meritxell d'Assegur.
Façana lateral per l'avinguda Meritxell d'Assegur. Toni Solanelles

Crèdit Andorrà, en part a través de la seva divisió específicament asseguradora, Actiu Assegurances, ha formalitzat aquest divendres la compra del 50% de les accions d’Assegur. L’operació estava embastada des de feia un parell d’anys però fins ara no s’ha acabat de perfilar del tot. A més, finalment ha quedat fora del tracte Financera d’Assegurances, que inicialment també havia de participar de la compra-venda accionarial.

Les fonts consultades han assegurat que després de temps de negociacions i de treballs per acabar de llimar serrells, aquest matí s’ha escripturat l’adquisició de les participacions accionarials per part del Grup Crèdit Andorra, que en matèria asseguradora té un elevat percentatge en mans foranes. Financera n’hauria quedat al marge per discrepàncies que al seu dia hi va haver amb els màxims dirigents de Georges Kapital (Christian Pérez), la propietària d’Assegur. En puresa, Crèdit Andorrà Assegurances s'ha quedat el 50% d'Assegur Vida i Actiu Assegurances, del mateix grup bancari, ha adquirit la meitat de les participacions d'Assegur Diversos. Són les dues branques empresarials que constitueixen el Grup Assegur.

El valor de les accions es va taxar al seu dia en sis milions; Financera n'ha preferit quedar al marge per discrepàncies amb els dirigents de Georges Kapital, els propietaris d'Assegur

El maig del 2008 es va anunciar que després d’haver adquirit el 46% de Financera d’Assegurances, a través de Crèdit Assegurances, el Grup Crèdit Andorrà s’havia quedat el 50% de les accions de la companyia Assegur, una de les capdavanteres al mercat andorrà, amb 25 anys d’experiència al sector i actualment, per exemple, la líde en matèria d'assegurances de vehicles. En realitat, es tractava d’una opció de compra que s’havia d’acabar de perfilar. De fet, ja al seu dia el supervisor financer va posar diverses traves a l’operació pel pes que acabaria tenint la branca asseguradora en el grup bancari.

Per això llavors es va articular l’operació de tal forma que Financera d’Assegurances comprava el 25% de les accions d’Assegur i l’entitat bancària –a través d’Actiu Assegurances, com s’ha dit–, adquiria l’altre 25%. Financera n’ha quedat al marge i, suposadament, com que el pes directe de la divisió asseguradora dins del grup Crèdit Andorrà ha quedat diluït per la venda aquests darrers anys d’una part de la cartera d’accions inicialment a Caser, finalment el regulador hauria pogut materialitzar l’operació, no sense algunes reticències, com s'ha dit.

-

Relacionat

Assegur i Crèdit Assegurances es fusionen per crear el major grup assegurador del país

Al seu dia, els compradors del 50% d’Assegur havien de satisfer de forma global sis milions d’euros. I aquest és el preu pel qual s'ha materialitzat l'operació de compra-venda segons que han confirmat fonts coneixedores de la mateixa. Llavors, el 2008, es va descartar que les companyies operessin de forma conjunta i com el dia a dia ha demostrat cada asseguradora ha continuat treballant per separat, amb el seu propi personal i les seves marques. Ara caldrà veure si la materialització efectiva de la compra venda comporta canvis també en l’operativa empresarial. Als consells d'administració de cadascuna de les dues branques d'Assegur s'hi asseuran, respectivament, dos representants de Georges Kapital i dos designats pel Grup Crèdit Andorrà.

 

-

Relacionat

L’aliança entre Crèdit Assegurances i Assegur posa en guàrdia el sector assegurador i alguns bancs

Comentaris (2)

Trending