Crèdit Andorrà desembarca a Vall Banc destituint la cúpula liderada per Dorado

Tot i que no per esperada, la decisió fulminant de l’entitat dirigida per Cornella posa encara més neguit entre el personal del banc fins ara aixoplugat pel fons voltor americà JC Flowers

Per ara no ha transcendit qui ocuparà la cadira de José Luis Dorado.
Per ara no ha transcendit qui ocuparà la cadira de José Luis Dorado. VALLBANC

Crèdit Andorrà ha agafat aquest dilluns el comandament de Vall Banc. I ho ha fet destituint tota la cúpula directiva executiva encapçalada, justament, per un bancari que ja havia deixat al seu dia l’entitat ‘verda’: José Luis Dorado. Tot i ser en certa manera esperada la sortida dels principals dirigents de l’entitat fins ara aixoplugada pel fons voltor americà JC Flowers, l’acomiadament en bloc posa més neguit entre el personal de Vall Banc.

Les fonts consultades només han pogut concretar que s’ha anunciat la sortida de Dorado i altres responsables fins ara de Vall Banc com els de negocis, compliment normatiu o serveis centrals però, per ara, no s’ha notificat qui ocuparan els seus llocs, tot i que s’ha deixat clar que seran persones de l’estreta confiança de Crèdit Andorrà, que ja posa el seu logo al costat del de Vall Banc, per exemple, en el lloc web d’aquest darrer.

Una imatge de la seu central del Crèdit Andorrà.

Relacionat

Els organismes supervisors autoritzen la compra de Vall Banc per Crèdit Andorrà

Dorado, director d’inversions de Crèdit Andorrà que va deixar aquesta entitat l’estiu del 2019 per incorporar-se poc després com a CEO de Vall Banc, ja hauria comunicat a d’altres col·legues del sector la seva marxa de l’entitat. Les condicions de la seva sortida no haurien transcendit ni, tampoc, si continuarà exercint algun tipus d’activitat al Principat. Abans d’arribar a Andorra havia ocupat càrrecs tant a BNP Paribas Fortis com a ABN Amro MeesPierson, sempre a Madrid.

Oficines de Vall Banc i Crèdit Andorrà a la plaça Rebés.

Relacionat

El neguit es dispara entre el personal de Crèdit Andorrà i, sobretot, de Vall Banc

L’expectació per veure quin impacte té la compra de Crèdit Andorra de Vall Banc és molt elevada. Oficialment, el tancament total de l’operació i la seva aprovació per part dels òrgans de supervisió es va anunciar divendres. Per ara, la idea aparent és mantenir durant un temps l’operativa per separat i, també, la xarxa d’oficines. Però està clar que el desembarcament de directius de Crèdit Andorrà en les principals àrees de comandament de Vall Banc presagia canvis més aviat que tard.

Comentaris (21)

Trending