El neguit es dispara entre el personal de Crèdit Andorrà i, sobretot, de Vall Banc

El clima laboral, per múltiples circumstàncies, està “enrarit” en totes dues entitats, que més aviat que tard acabaran fusionades

Oficines de Vall Banc i Crèdit Andorrà a la plaça Rebés.
Oficines de Vall Banc i Crèdit Andorrà a la plaça Rebés. Toni Solanelles

Gairebé alhora que de manera pública Crèdit Andorrà anunciava que els supervisors financers -a Andorra i a l’Estat espanyol- han autoritzat la compra per part de l’entitat verda de la major part de Vall Banc, es transmetia una nota al personal per comunicar-los el mateix. Malgrat que des del setembre passat s’havia anunciat l’operació de compravenda, la culminació de la mateixa ha començat a disparar el neguit. “Ara s’iniciarà la cribra”, han indicat les fonts. Com a absorbit, on hi ha més tensió és entre els empleats de l’entitat fins ara comandada per JC Flowers.

Crèdit Andorrà ha assegurat que ara per ara tot continua igual. Tant de portes endins com en relació amb els clients. Els empleats, però, són conscients que els canvis s’apropen i també les sortides, pactades o forçades. De fet, segons fonts de les entitats, a Vall Banc el clima està “enrarit” des que es va anunciar el principi d’acord entre el banc comandat per Xavier Cornella i l’entitat que va néixer a partir dels actius considerats bons de BPA. Tot plegat ha generat una plusvàlua molt notable en favor de JC Flowers i en detriment, com a mínim, per l’Estat andorrà.

Una imatge de la seu central del Crèdit Andorrà.

Relacionat

Els organismes supervisors autoritzen la compra de Vall Banc per Crèdit Andorrà

Si a Vall Banc hi ha neguit i expectació sobre el futur imminent -l’anunci de l’operació va suposar friccions entre companys que intentaven posicionar-se per tal que en una eventual cribra fossin els escollits per continuar-, a Crèdit Andorra, segons les fonts consultades, la situació laboral no és gaire millor. La gestió del personal, en alguns departaments, seria força deficient, fins al punt que els darrers temps s’han produït diverses baixes mèdiques davant la situació.

COP DE PEU ENDAVANT

En qualsevol cas, i des del punt de vista empresarial, l’adquisició de Vall Banc per part de Crèdit Andorrà és un nou intent per amagar els problemes que fa temps que acompanyen l’entitat de la seu central a la Rotonda. Un nou cop de peu per anar endavant. Crèdit Andorrà suma actius i recursos propis. I ja s’ha assegurat un doble suport fonamental per tal que l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) no tingués arguments de suficient entitat per oposar-se a la compravenda.

D’una banda, JC Flowers ha constituït un vehicle financer on dipositarà els actius de risc de Vall Banc. Per tant, Crèdit Andorrà no adquireix el 100% de l’hereu bo de BPA perquè hi ha una part dels actius que quedaran als llimbs. D’altra banda, el Govern ha previst el mecanisme i les garanties corresponents a través de l’AREB per fer-se càrrec de les possibles contingències que esdevinguin respecte de les accions legals que planen sobre Vall Banc. I especialment respecte de la controvertida operació dels bons convertibles (CoCos), que haurien suposat un important benefici per a JC Flowers.

Comentaris (23)

Trending