Els organismes supervisors autoritzen la compra de Vall Banc per Crèdit Andorrà

Pel moment, les dues entitats continuaran operant de manera autònoma a través de les seves oficines i els serveis centrals

Una imatge de la seu central del Crèdit Andorrà.
Una imatge de la seu central del Crèdit Andorrà. Toni Solanelles

Crèdit Andorrà ha formalitzat l’operació de compra del 100% de Vall Banc, entitat propietat fins ara del fons J.C. Flowers & Co. El banc ratifica així l’acord anunciat al mes de setembre i que ja ha rebut l’autorització dels organismes supervisors corresponents: l’Autoritat Financera Andorrana i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) espanyola. Amb aquesta firma, Vall Banc passa a formar part del Grup Crèdit Andorrà. 

L'operació ha comptat amb l'assessorament de cinc advocats del bufet Cuatrecasas que ja van tenir una participació directa en l'adquisició del banc pont sorgit de la intervenció de BPA per part del fons d'inversió JC Flowers. La compra de Crèdit Andorrà estava pendent que Vall Banc solucionés el tema dels actius risc, un fet que va instar a resoldre l'agència de ràting Fitch en el seu darrer informe.

Pel moment, els dos bancs continuaran operant de manera autònoma a través de les seves oficines i els seus serveis centrals, sense que actualment hi hagi d’haver canvis en el servei al client que ofereix cadascuna, tot i que no es descarta que hi pugui haver alguna modificació. Crèdit Andorrà ja ha negociat amb Govern que sigui l'Estat qui es faci càrrec de qualsevol contingència que pugui sorgir davant els molts plets judicials que encara afecten VallBanc directament o col·lateralment arran dels moviments, tos sovint molt poc curosos o fins i tot denunciats per la via penal, que es van dir a terme al tomb de la creació del banc pont després de nacionalitzar BPA.

Xavier Cornella, conseller executiu i director general del Grup Crèdit Andorrà, destaca que "és una operació estratègica que reforça el nostre pla de creixement i que té com a finalitat consolidar el nostre lideratge a Andorra i enfortir el nostre compromís a llarg termini amb el progrés econòmic i social del país. L'especialització de Vall Banc és un valor afegit en l'objectiu de continuar oferint el millor servei possible al client".

A conseqüència d'aquesta operació i de la recentment anunciada amb GBS Finanzas Investcapital A.V. a Espanya, i gràcies també al significatiu creixement orgànic del darrer exercici, el volum de negoci del Grup Crèdit Andorrà se situa en els 23.000 milions d'euros.

Xavier Cornella i Antoni Pintat
El conseller executiu de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, i el president del consell d'administració, Antoni Pintat.

Comentaris (13)

Trending