Les baixes per Covid causen estralls en el sector turístic

Especialment a les estacions d’esquí, però també en hotels i restaurants, l’elevada incidència del coronavirus està dificultant el servei als clients

Una taula parada en una terrassa d'un dels restaurants de les estacions d'esquí andorranes.
Una taula parada en una terrassa d'un dels restaurants de les estacions d'esquí andorranes. GRANDVALIRA

Aconseguir monitor a les pistes, per molt que vulguis pagar, no sempre és fàcil. No és que les estacions no vulguin oferir el servei. El que passa és que no hi ha monitors. O a la cafeteria es va coix i s’acaben creant acumulacions perquè el poc personal que hi ha no dóna a l’abast. Les baixes causades per l’elevada incidència de la variant Òmicron del coronavirus està causant estralls especialment en el sector turístic, que té aquests dies una forta demanda. I que en tindrà més els propers dies.

Diverses fonts -empresarials però també de grups de personal- han confirmat que hi ha un nombre elevadíssim de baixes a les estacions d’esquí que afecten, en algunes de les empreses gestores dels camps de neu, sobretot als dispositius de restauració però, en general, no hi ha servei de les estacions d’esquí que no es ressenti de les infeccions. Són moltes. En alguns casos s’han arribat a acumular fins a un centenar de baixes.

I el problema és que és molt complicat trobar recanvi. Perquè la situació és generalitzada. I ja no al país. També més enllà. Però és que la tramitació burocràtica no és senzilla i tampoc es pot contractar més personal per a un temps que no se sap quin pot ser. Un element més de la perversitat que causa la pandèmia. Perversitat o inseguretat o diguin-li com vulguin. Fer previsions és complicat.

La situació, és obvi, no només afecta les estacions d’esquí. Restaurants o hotels, que aquests dies tenen molt bones ocupacions o demandes, es troben en situacions equivalents. Similars o fins i tot pitjors segons els casos. Les empreses busquen treballadors de manera desesperada. Sense sort tot sovint. Perquè totes estan igual i és molt complexe poder arribar a pitjar la tecla bona que permeti reforçar les plantilles. Tests d’antígens i TMA estan a l’ordre del dia. I baixa rere baixa, és clar.

Comentaris (7)

Trending