L’aliança entre Assegur i Crèdit Andorra no preveu canvis ni per als clients ni per al personal

Almenys en una primera etapa, la consumació de l’entrada del grup bancari en l’assegurador no hauria de traduir-se ni en una política comercial ni de recursos humans diferent

Façana de l'accés principal a les oficines d'Assegur.
Façana de l'accés principal a les oficines d'Assegur. Toni Solanelles

Assegur continuarà sent Assegur. Així ho han assegurat font coneixedores de l’operació per la qual, després d’almenys de dos anys de negociacions, el Grup Crèdit Andorrà ha acabat desembarcant en el grup assegurador estrictament nacional líder. Almenys en una primera etapa, la consumació de l’entrada del grup bancari en l’assegurador no hauria de traduir-se en canvis ni per als clients ni per al personal.

Aquest divendres es va acabar escripturant la compra-venda d’accions. El Grup Crèdit Andorrà controla el 50% d’Assegur. Formalment, Crèdit Assegurances ha adquirit el 50% d’Assegura Vida i Actiu Assegurances passa a ostentar la meitat de les participacions d’Assegur Diversos. Per ara, cada entitat mantindrà la seva pròpia marca i la seva pròpia línia comercial. La voluntat és, també, mantenir les plantilles. Això no treu que una part del personal d’Assegur, una vegada que l’Altaveu va avançar la formalització de la compra-venda, no experimentés un cert temor.

Façana lateral per l'avinguda Meritxell d'Assegur.

Relacionat

Crèdit Andorrà formalitza la compra del 50% d’Assegur

Però fonts coneixedores de l’operació han assegurat que ara per ara no hi ha d’haver canvis de cap mena. Certament, Crèdit Assegurances i Assegur en la branca de vida poden ser competidors. Però això per ara no comportarà canvis comercials. Pel que fa als productes de no vida, la competència ser inexistent o com a màxim mínim. Actiu Assegurances no comercialitza. És una companyia que fonamentalment es va crear per poder entrar en l’accionariat (46%) de Financera d’Assegurances. Aquesta darrera companyia també estava previst a l’inici de les converses, ara fa dos anys, que pogués participar de l’operació. Però al final els contactes no van reeixir.

Georges Kapital va adquirir el 50% d'Assegur que tenia Andbank després del trencament familiar que hi va haver al grup Pyrénées

Les fonts consultades han recordat que la voluntat d’Assegur, o millor encara, de Georges Kapital, la societat propietària íntegrament controlada per Christian Pérez, fa temps que era desprendre’s d’una part de les participacions. De fet, Pérez havia tingut històricament la meitat de les accions de la companyia asseguradora i Andbank l’altra meitat. Quan el grup Pyrénées va sofrir el daltabaix familiar que va comportar el trencament i divisió de les diverses línies de negoci, Georges Kapital va quedar-se amb les participacions d’Andbank.

Però la intenció de Christian Pérez sempre hauria estat, o almenys fa temps que seria retornar a l’escenari del control de la meitat de la companyia asseguradora. Després d’anys de negociacions, finalment aquest procés va culminar aquest divendres amb l’escriptura del canvi de mans dels títols accionarials. L’aliança entre Grup Crèdit Andorrà i Grup Assegur converteix la suma resultant, segurament, amb el grup assegurador de vocació nacional més potent.

Comentaris (4)

Trending