L’AGIA i Comerç es renten les mans en el ‘cas Sotheby’s’

Els agents immobiliaris s’escuden en el fet que no hi ha cap professional col·legiat a la societat liderada per Narcís Socías i el departament governamental tampoc respon la queixa per intrusisme formulada per un privat al·legant que hi ha una demanda civil pel mig

Una imatge d'arxiu de les dependències de Sotheby's a Andorra.
Una imatge d'arxiu de les dependències de Sotheby's a Andorra. arxiu

Tant el col·legi professional dels gestors immobiliaris (AGIA) com el departament de Comerç de Govern eviten adoptar cap mesura en relació amb el denominat ‘cas Sotheby’s’, la filial franquiciada a Andorra de la prestigiosa firma que opera a través d’una societat liderada per l’empresari Narcís Socías. Tant l’AGIA com comerç es renten les mans tot i la manifesta manca d’un col·legiat per part de l’esmentada immobiliària.

Justament, amb l’excusa que a Sotheby’s, en l’actualitat, no hi ha cap col·legiat, l’AGIA creu que no pot actuar, atès que, justament, no hi ha cap afiliat seu. De fet, ni tan sols l’ens professional ha formalitzat una denúncia per intrusisme davant de Comerç. Ha instat a què actuï d’ofici, per dir-ho d’aquesta manera. Mentrestant, va fer públic un comunicat que era més un brindis al sol que una altra cosa, recomanant als usuaris i eventuals clients que recorrin sempre a professionals acreditats i col·legiats.

Imatge de torres, una en construcció i l'altra ja acabada, al Clot d'Emprivat, a Escaldes.

Relacionat

El cònsol honorari, el pis de la torre i la paga i senyal embutxacada

Que sí que es va queixar, tant a l’AGIA com a Comerç, i ho va fer formalment, van ser els inversors residents que reclamen a Socías 200.000 euros que van abonar en concepte de paga i senyal per un pis d’una de les torres del Clot d’Emprivat sobre la qual l’empresari no tenia cap potestat tot i assegurar que sí que era un intermediari acreditat. Els inversors en qüestió no han iniciat cap causa penal contra Socías però sí que han presentat una demanda civil de reclamació de deute. I per aquí s’ha agafat Comerç per no fer res davant l’intrusisme que està protagonitzant Sotheby’s i l’incompliment de la normativa que obliga les immobiliàries a tenir un col·legiat entre els seus òrgans de govern.

Una imatge de construccions a Escaldes amb la torre de Caldea en primer terme.

Relacionat

Professionals de la immobiliària reclamen a l’AGIA i a Comerç un major combat de l’intrusisme

Els inversors en qüestió, segons que ha pogut saber l’Altaveu, van formalitzar una queixa formal per intrusisme davant del departament governamental. Però Comerç s’ha agafat a la causa civil per evitar pronunciar-se i que no hi hagi, en cas de fer-ho, “resolucions incompatibles”. Però és evident, han indicat les fonts, que una qüestió és una reclamació de deute, una paga i senyal indegudament percebuda i que no es vol retornar i, una altra, un tema de naturalesa administrativa com l’intrusisme i l’incompliment de les normatives que impedeixen o haurien d’impedir operar a Sotheby’s.

Comentaris (15)

Trending