Els veïns de Terravella perden la paciència amb el “lamentable estat” dels contenidors i el carrer

Demanen que més enllà d’una actuació decidida del comú en la neteja s’intensifiquin les campanyes de sensibilització

-
-
Els veïns de Terravella, almenys alguns, estan farts del “l’estat lamentable” que tot sovint presenten els contenidors i el carrer en general, plens de brutícia i andròmines els uns i, en conseqüència, també l’altre. Asseguren que malgrat que han denunciat la situació en diverses ocasions “no es fa res al respecte” i consideren que tot plegat ja va més enllà d’una actuació del comú quant a la neteja, que també reivindiquen.

Els veïns que lamenten la situació creuen que cal una decidida campanya de sensibilització perquè se sàpiga d’una vegada per sempre com s’han de gestionar els residus al país. Els ciutadans que són més queixosos per l’estat del carrer però alhora també que estan més conscienciats amb el cas consideren que més enllà que el comú hauria de posar més mitjans i que la gent, de per sí, hauria de ser “menys marrana”, també cal saber de forma ineludible de quins recursos disposa perquè no hagi de llançar la taula de planxar al contenidor o altres estris.

“Ara que es parla tant d’economia circular, comencem per aquí”, han denunciat algunes de les persones que lamenten la situació. Com que la denúncia s’ha fet en primer lloc a través de les xarxes socials, una de les persones que ha respost aviat, via Twitter en aquest cas, ha estat el conseller de Medi Ambient i candidat a cònsol menor per En Comú per Andorra la Vella, David Astrié, que ha recordat el telèfon del departament d’higiene (730011) per tal de frenar situacions com la viscuda aquest cap de setmana. Alguns dels usuaris han reclamat o bé la instal·lació de contenidors soterrats o bé col·locar càmeres per poder enxampar els infractors i aconseguint, d’aquesta manera, un efecte per dissuadir altres pràctiques incíviques. Astrié ha assegurat que els contenidors soterrats tot sovint aconsegueixen l’efecte contrari i tot i considerar que la vídeo vigilància sí que podrien ser efectives també ha recordat “el rebuig social que generen”. Finalment s’ha recordat que el principal problema és la “situació de deixadesa” que presenta el carrer, que actua de reclam perquè hi hagi qui abandoni andròmines. De fet, segons algunes fonts, hi ha persones d’altres indrets de la parròquia que acudeixen de manera puntual allí per ‘abocar-hi’ materials dels quals es volen desprendre.

Comentaris (9)

Trending