Els vehicles de gran tonatge ja circulen per la zona de l’esllavissada

El Govern espera que dijous siguin utilitzables tots els carrils de la CG-1 tot i que qualsevol previsió està condicionada per la meteorologia

Comentaris

-
-
Des de primera hora d’aquest matí, i tal i com es va anunciar ahir, els vehicles de gran tonatge ja circulen per la zona de l’esllavissada, a la Borda Sabaté de Sant Julià. Ho fan d’un en un i sota el seguiment de la policia. Els vehicles grans, que des de dissabte no havien pogut ni accedir ni sortir del Principat pel cantó espanyol, passen pel carril més proper al Punt de Trobada.

La previsió del Govern, que aquest dilluns es reuneix de manera extraordinària per aprovar la declaració d’emergència i, d’aquesta manera, poder encarregar d’urgència les obres necessàries per assegurar la zona, és que dijous siguin utilitzables els quatre carrils habituals de la CG-1. I la data de dijous no és casual. 15 d’agost i pont llarg, llarguíssim en molts casos a l’Estat espanyol, és una de les dates fortes del calendari turístic i comercial del país. D’aquí que es treballi amb l’objectiu que tot estigui apunt dijous.

També el centre comercial lauredià, força malmès com a mínim en la planta baixa, té previst tornar a obrir aquell dia. A l’hipermercat s’hi estan fent treballs a marxes forçades per mirar de retornar les zones afectades per l’esllavissada a les condicions més normals possibles. Caldrà comprovar en les properes hores si les companyies de transport de viatgers que fan línies regulars reprenen el servei. 

Durant el cap de setmana cada empresa ha adoptat una posició diferent. Des dels que han suprimit, per exemple, la línia fins a la Seu (Hispano), als que han fet el viatge per França o als que, com Alsa, han subcontractat vehicles lleugers per mantenir la línia en unes condicions molt similars a les habituals.

Comentaris

Trending