Els sindicats de l’administració insten Martí i Espot a canviar lleis ara que reconeixen que no s’han fet prou bé

La plataforma de la Funció Pública convida el Govern a demostrar que l’admissió d’errors no és només paraules buides i assegura que les organitzacions estan disponibles per seure i arribar a acords

-
-
La plataforma sindical de la Funció Pública convida el Govern “a parlar menys i fer més” i si considera, com ho va assegurar aquest dimarts el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que s’han fet coses malament en relació amb els funcionaris com ara la regulació de les jubilacions, que l’executiu s’assegui a la taula i es procedeixin a fer les modificacions oportunes. Tant en relació amb les jubilacions com en moltes altres lleis que, segons el portaveu sindical, Gabriel Ubach, l’administració ha tirat pel dret sense tenir en compte ningú.

“El camí es fa caminant i no parlant”, ha etzibat Ubach tant al cap de Govern, Toni Martí, com el seu candidat predilecte a succeir-lo i titular d’Afers Socials, Xavier Espot. El sindicalista ha lamentat el “‘lo siento, me equivoqué, no volverá a pasar’” que a parer seu seria el que hauria entonat Espot davant la celebració de la patrona de la policia. “Si s’han equivocat, que esmenin els seus errors. Rectificar és de savis”, ha assegurat un Ubach que ha donat a entendre que es tracta sols de paraules per intentar marejar la perdiu i poca cosa més.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior va assegurar durant la festivitat de la patrona de la policia que la nova regulació de les jubilacions no havia estat prou acurada

El portaveu de la plataforma sindical ha assegurat que els sindicats “no tindrem cap problema en reconèixer que les coses es fan bé si efectivament es fan bé”, però en cas contrari també deixaran les coses clares. Així, si després que Espot assegurés que la gestió de la modificació del marc regulador de les jubilacions dels funcionaris no es va fer prou bé però el Govern tampoc no accepta canviar res “haurem de recordar qui és aquell que no fa bé les coses per tal que ningú no s’equivoqui a l’hora de votar”.

Per a Ubach, els sindicats, després d’escoltar les paraules del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, “les portes a una modificació estan obertes”. I no només en el cas de les jubilacions, també en relació a la Llei de la Funció Pública, les lleis laborals, la sindical… “tot un seguit de lleis en què no s’ha tingut en compte ni l’interès general ni l’interès dels treballadors d’aquest país, que són majoria, votin o no votin”. Però el sindicalista tem que tot sigui fum. “Ja es va veure, després de la vaga més multitudinària de la història del país, van entrar a tràmit parlamentari la llei que la va provocar”.

Ubach tem que tot plegat sigui fum i recorda que si no es duen a terme modificacions caldrà avisar els funcionaris a l’hora de votar que tinguin en compte aquells que cometen errades

“No cal anar a veure la Maria Auxiliadora per entonar el ‘mea culpa’. Si volen, els sindicats estem disposats a seure i arreglar les coses mal fetes”, diu un Ubach que lamenta que les paraules d’Espot no anessin pas en cap sentit de modificar si no de voler fer postureig. Ubach ha jugat amb diverses frases fetes. Com per exemple, l’espanyola “‘a buenas horas mangas verdes’” o la més nostrada “més val tard que mai”.

El portaveu de les organitzacions sindicals de l’administració ha contraposat la manera de fer de Toni Martí, Xavier Espot o la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, amb la del titular d’Educació, Eric Jover. “El senyor Jover ha donat una lliçó de modus. El ministre d’Educació sí que ha estat capaç d’arribar a acords. És un altre tarannà”, ha ressaltat Ubach que hi ha afegit que “tant el senyor Jover com el senyor García -en relació a David García, president del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP)- han donat una lliçó de democràcia, de maneres i de diàleg”.

Acampada i recollida de firmes

Ubach també ha explicat que el proper dia 26, durant l’acampada que entre altres la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), que també lidera, promou, i que està vinculada a la problemàtica de l’habitatge de lloguer, es posarà en marxa la recollida de signatures per promoure dues iniciatives legislatives populars. Una que hauria de donar com a resultat una llei de responsabilitat política i una altra que hauria de suposar un canvi en el sistema electoral. El portaveu sindicalista ha explicat que aquells qui tinguin intenció de sumar-se a la iniciativa que, en aquest cas sí, hi ha al darrere tots els sindicats de l’administració, cal que portin dues còpies de fotocòpies del passaport, atès que és el que exigeix la Sindicatura per considerar vàlides les firmes que es recullin.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending