Els sindicats de la Funció Pública estudien com portar l’admissió a tràmit de la llei a la Justícia

Les organitzacions consideren que la falta dels informes preceptius acompanyant el text acceptat per la Sindicatura vulnera drets sindicals

-
-
Els sindicats de l’administració estan pràcticament decidits a portar l’admissió a tràmit del projecte de llei de la Funció Pública a la Justícia. La fórmula legal exacta l’estan estudiant els representants dels treballadors públics amb els seus assessors jurídics. Però el que és evident és que la plataforma sindical té clar que amb el fet que Sindicatura hagi acceptat el text sense els informes que preceptivament l’haurien d’acompanyar vulnera drets constitucionals bàsics.

Les organitzacions sindicals parteixen de la jurisprudència existent. El Tribunal Constitucional (TC) ja va dir al seu dia que la comissió consultiva de la Funció Pública era dels pocs mecanismes en la legislació laboral del Principat que permet una certa participació dels treballadors en la negociació col·lectiva. I entenen els sindicats que la feina d’aquesta comissió o equivalent en el cos de policia (consell de la policia) ha de quedar reflectit en l’informe que, a més, és preceptiu davant de qualsevol norma que suposi una regulació o un canvi regulador en la feina del funcionariat.

Els representants dels treballadors analitzen amb els assessors jurídics la millor via legal per denunciar la situació

I Sindicatura ha acceptat a tràmit la llei, com s’ha fet públic aquest dijous al Butlletí del Consell General, amb mancances. Perquè és evident que els tres representants sindicals en la comissió consultiva general no van signar l’informe resultant de les trobades mantingudes en entendre que no hi havia hagut possibilitat de negociar res i, a més, ni el consell de la policia ni la comissió consultiva de l’administració de Justícia no han emès cap informe. D’aquí que considerin les organitzacions sindicals, amb la sentència dictada pel TC el 2013, que es vulneren drets sindicals.

Ara, segons les fonts sindicals consultades, el que queda és triar el camí a seguir. Perquè en principi no hi ha dubte que hi haurà una actuació judicial tendent a refutar l’admissió a tràmit del projecte legislatiu. Dues opcions, segons algunes fonts, podrien ser promoure el procediment urgent i preferent establert en l’article 41.1 de la Constitució i a presentar davant el batlle de guàrdia tot al·legant una vulneració de drets fonamentals vinculats als drets sindicals o, si es vol ser punitivament més contundent, presentar una querella contra el síndic general i aquells membres de Sindicatura que hagin avalat l’admissió a tràmit.

-

Relacionat

La reforma de la Funció Pública entra (un altre cop) als programes electorals
-

Relacionat

El Consell General debatrà sobre la Funció Pública a partir d’una esmena a la totalitat dels liberals
-

Relacionat

Els sindicats de la Funció Pública es malfien dels “compromisos” del Govern per tal de millorar la llei via esmenes de DA
Manifestació pel carrer Vilanova d\'Andorra la Vella dels funcionaris el 15 de març passat.

Relacionat

El sindicat que aglutina els funcionaris de l’administració general denuncia el creixement de llocs eventuals

Comentaris

Trending