Els promotors de la urbanització d’alt nivell a la Borda Nova auguren l’arribada al país de nous inversors

El hòlding capitanejat per Marc Rahola Matutes preveu que el 60% dels 160 habitatges que pretén construir quedin en mans d’actuals o futurs residents al Principat

El fundador i CEO d'OD Group, Marc Rahola, davant un mural amb una simulació de la promoció.
El fundador i CEO d'OD Group, Marc Rahola, davant un mural amb una simulació de la promoció.
Si es fan realitat els auguris dels màxims responsables del hòlding turístico-urbanístic OD Group, Andorra tornarà a ser la panacea, o gairebé, els propers anys. L’esmentat grup és l’encarregat de promoure la urbanització d’alt nivell que s’hauria de començar a construir durant el primer quadrimestre del 2020 a la Borda Nova d’Andorra la Vella. Parlant en plata: davant de l’estació d’autobusos i la nova seu de la Justícia. Els promotors de ‘The White Angel’ estan convençuts que els anys a venir nous inversors vindran al país. I en aquesta vinguda rau part de l’èxit o no de la promoció: el 60% dels 160 habitatges que pensen construir s’haurien de quedar en mans de residents actuals o futurs. La resta serien segones o terceres residències per als seus adquirents.

El fundador i CEO del hòlding, Marc Rahola, i el màxim responsable del grup a Andorra, Jan Aramburu, admeten que es llancen a la piscina, “però amb aigua”. I que algú ha de ser el primer en fer-ho. Ara, estan convençuts que “el que planteja el país és del més interessant” tot i admetre que hi ha circumstàncies cícliques que comporten certs daltabaixos, com els que ha pogut viure el Principat els darrers anys. Rahola explica en una trobada amb la premsa per ‘vendre’ el producte que fa tres anys que estudien Andorra com a destinació per invertir, més enllà del coneixement previ que ja en tenien. Després d’aterrar a Eivissa o a Baqueira, creuen que Andorra era una sortida natural per fer-hi una promoció singular, “polifacètica”, amb un luxe que, si es pot usar aquesta paraula, “no és gratuït”.

La promoció busca el màxim confort per al futur resident amb el nivell de qualitat i sostenibilitat més alt possible. La urbanització, per dir-ho així, ofereix un servei integral a mida de la demanda del resident. El temps és or, recorda Rahola. Així, la promoció té la intenció d’oferir tots els serveis possibles perquè aquell que faci estada al seu habitatge no hagi de perdre ni un sol minut a fer el llit, a netejar o al que sia que vulgui. Tot està inclòs si així es contracta. Els primers residents podran fer cap als habitatges, segons el calendari que descriuen Rahola i Aramburu, al segon semestre del 2022.

Els dos responsables d’OD Group asseguren tenir tots els permisos corresponents i afirmen que l’expectativa que està generant la promoció és superior al que esperaven. Dades? Ni una. De fet, asseguren fonts comercialitzadores de la promoció, d’habitatges venuts n’hi ha més aviat pocs. Hi ha d’haver un compromís mínim per començar a construir? Rahola i Aramburu afirmen que és una qüestió que es debat de manera interna però que “no és una necessitat”. Ara, “les expectatives són molt positives”. 

OD Group no tem la competència d’altres promocions similars o les torres que es projecten, i en alguns casos ja estan en marxa, al Clot d’Emprivat. “Tenim un producte que és diferent; la nostra proposta és diferent”. I s’alça, o s’alçarà, a la capital. “Estarem a la primera línia de la nova zona urbana” d’Andorra la Vella. La urbanització que es planteja “necessitava una certa dimensió” i es creu que la Borda Nova és un bon indret. El temps haurà de donar o treure la raó.

El temps haurà de confirmar si, com pronostiquen des del hòlding, “hi ha molta gent que s’està plantejant fer inversió aquí”. I si alts executius que fa un temps han aterrat al país i estan de lloguer, s’estabilitzen del tot i decideixen fer el pas del tot en estabilitzar-se al país i invertir en totxo. En una residència. De fet, s’ha dit, el 60% dels habitatges de ‘The White Angel’, haurien de quedar en mans de residents, sigui actuals o nous. Residents actius o passius. El 20% hauria d’anar a parar a inversors espanyols. I la resta quedaria per a inversors d’altres nacionalitats. De moment, però, tot són sensacions.

Comentaris (1)

Trending