Els professors francesos 'congelen' les mobilitzacions

Esperen el resultat dels acords aconseguits durant la visita del ministre d'Educació, Jean-Michel Blanquer

Manifestació dels professors del sistema francès a Andorra.
Manifestació dels professors del sistema francès a Andorra.
Els professors del sistema francès a Andorra esperen el resultat dels acords aconseguits dilluns passat, durant la visita del ministre d'Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer. Els dos temes principals són la posada en marxa una línia directa amb la Direcció General de l'Ensenyament (Dgesco) i la reorganització dels recursos humans a Andorra.

El contacte amb la direcció permetrà fer un seguiment dels dossiers i de les infraestructures entre les quals destaca el trasllat, a partir del curs 2021-22, dels tres cursos de batxillerat a l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls, a Andorra la Vella.

Més complicat és el tema de la reforma de les pensions, que és una cosa que va més enllà de l'àmbit andorrà. En aquest sentit caldrà esperar la tornada a les aules, aquesta setmana, dels professors. A l'acadèmia de Montpeller, la de tutela d'Andorra, han estat els darrers dies de vacances de Carnaval.

Pel que fa a Andorra, el moviment sindical està dividit com es va veure durant la visita del ministre. Tot i la petició dels sindicats que no hi hagués accions de protesta se'n va fer una al pati del Lycée.

Un aspecte que també provoca divisió d'opinions és el contacte amb els mitjans de comunicació. Una part de professors considera que es manipulen les seves declaracions i que no s'informa correctament i proposen no fer cap comunicat ni cap convocatòria.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending