Els professionals del transport sanitari reclamen que se’ls facin les proves del coronavirus per seguretat

Els empleats d’ADP reclamen ser inclosos entre els assalariats als quals se’ls pagarà el 100% del salari en cas de baixa per raó del virus pandèmic

-
-
Els professionals del transport sanitari -especialment bombers, integrants del SAAS i personal d’Ambulàncies del Pirineu (ADP)- demanen que se’ls facin les proves de diagnòstic del coronavirus de forma generalitzada encara que no tinguin símptomes. Les peticions, fetes a través de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), inclouen que es garanteixi el 100% del salari en cas de baixa als treballadors d’ADP.

Segons una comunicació de l’organització sindical, vinculada a la branca del transport sanitari, es destaca que “sabent que s'ha detectat en realitzar proves diagnòstiques de Covid-19, positius sense símptomes” se sol·licita “la possibilitat de realitzar dites proves al personal de Bombers i ADP per seguretat i saber si existeix algun portador sense símptomes”. Tot i això, es garanteix que, de totes maneres, “treballem amb totes les mesures de protecció a cada intervenció".

Els professionals del transport sanitari demanen “també que dins les mesures de la llei òmnibus de modificar la llei de la CASS perquè persones confinades per contagi o sospites tinguin baixa per accident laboral i a més, als professionals sanitaris en aquesta situació, el Govern els complementarà fins al 100% i dins aquesta mesura estiguin inclosos els professionals sanitaris  de l'empresa ADP”.

Comentaris (2)

Trending