Els partits andorrans demanen “diàleg” a Catalunya després de la sentència pel procés

Les formacions respecten la sentència i fan una crida a seure per trobar una sortida pactada a la situació

Façana del Tribunal Suprem espanyol.
Façana del Tribunal Suprem espanyol.

Els partits polítics andorrans han rebut “amb respecte” la sentència del Tribunal Suprem espanyol als líders del procés català. Malgrat això, tots ells posen en relleu que per solucionar el conflicte cal “diàleg”. Per això, insten les formacions del país veí a “seure” i buscar una “sortida pactada” a la situació.

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Gerard Alís, ha indicat que, des de la formació, s’ha rebut la sentència “amb respecte perquè és una decisió judicial d’un Estat democràtic”. Tot i això, ha manifestat que “el que cal és trobar una solució política i evitar judicialitzar la crisi” i ha “encoratjat” els “partits polítics espanyols i catalans” a “seure a una taula i trobar una solució dialogada”, a la vegada que ha expressat el desig que les mobilitzacions que es puguin produir a Catalunya “siguin pacífiques”.

El vicepresident del grup liberal al Consell General, Marc Magallón, no ha volgut entrar a valorar la sentència, tot argumentant que “sempre hem defensat la separació de poders i entenem que els magistrats han fet la feina amb les lleis que tenen”. Tot i això, no ha amagat certa “sorpresa” pel fet que “dos civils”, en referència als presidents de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuxart, hagin “acabat amb nou anys de condemna”. Magallón ha lamentat que l’actual situació “s’hauria pogut evitar amb diàleg i si això no hagués sortit del debat polític” i ha expressat el desig que “tant de bo torni el diàleg” perquè ara “toca seure i parlar”.

Per la seva banda, Joan Seguí, des de Podem Andorra, ha apuntat que “les sentències són un fracàs del que tindrien que ser negociacions polítiques”. A la vegada, ha reiterat que “el dret d'autodeterminació dels pobles és reconegut com a fonamental.

Des de Demòcrates per Andorra s’ha optat per no fer valoracions. El partit ‘taronja’ ha recordat que “no valorem mai les sentències judicials ni d’Andorra ni de fora”. Des de Terceravia també han preferit no fer declaracions.

Comentaris (3)

Trending