Els ‘moviments’ de Toni Martí treuen de polleguera l’entorn d’Espot

Els col·laboradors més directes del ministre d’Afers Socials i alhora candidat de DA voldrien que el cap de Govern, sense deixar d’exercir, eviti pretendre tenir incidència en el rerefons polític

-
-
Una cosa és vendre la feina feta en positiu o parar la galta per frenar alguns cops i, l’altra, voler incidir, voler maniobrar, voler prendre decisions o condicionar. Aquesta és una aproximació al que sent una part important de l’entorn, dels col·laboradors que el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, respecte dels ‘moviments’ que de tant en tant va protagonitzant el cap de Govern, Toni Martí. L’entorn d’Espot ja no mira en clau ministerial sinó que treballa en mode de successió. El treball està pràcticament del tot enfocat a la candidatura a la prefectura governamental.

L’anunci d’un seguit de mesures socials per afavorir suposadament la classe mitjana fet en un programa televisiu i confirmat després en el missatge de Cap d’Any va ser una de les sortides de Martí, consideren fonts de l’entorn d’Espot, que va obligar a haver de fer uns passos no previstos o que, com a mínim, s’haurien pretés fer d’una altra manera. I així, diverses coses. Espot i el seu equip esmercen moltíssims esforços en trucar a portes, en buscar aliats, en ‘adquirir’ suports… i els estirabots que obertament i en públic o per darrera i de forma menys visible acaba duent a terme Martí descol·loquen tot sovint i obliguen a apagar alguns focs.

De fet, era i és un dels temors: que el fins ara cap de Govern i polític professional durant unes quantes dècades pugui gestionar adequadament la transició cap al retir polític, almenys, de la política de primera línia. “El Martí no es pot estar sense fer política”, afirmen fonts que el coneixen de fa temps. I fer política, en el cas de l’escaldenc, és maniobrar, tensar, embolicar fins i tot. L’entorn d’Espot no li reclama pas, segons les fonts, que deixi d’exercir de cap de Govern. Però sí que voldria que fos neutre. Ignífug. Que no condicioni. Que no vulgui marcar cap camí ni traçar cap estratègia. Que entengui que allò que no suma, en aquest moment només resta.

Als col·laboradors d’Espot, per exemple, no els ha agradat que les darreres setmanes hagin aparegut publicats noms no ja de possibles candidats a figurar a les llistes electorals sinó ministrables. I no els agrada, primer, perquè no toca, asseguren les fonts i, segon, perquè en alguns casos, i només en alguns, els noms no són encertats o, com a mínim, ni tan sols s’hi ha parlat. Més encara, potser s’acaba cremant algun cartutx que sí que ho havia de ser. I en aquest sentit, les fonts consultades, creuen que més directament o menys directament, rere aquestes filtracions hi ha Martí. Amb bona fe o no tanta. Volent marcar el camí o mirant de desestabilitzar per deixar clar que ell encara mana.

Comentaris (5)

Trending