Els metges consideren que “els dubtes” sobre la història clínica compartida “faran millorar el sistema”

El col·legi que aglutina els facultatius no té coneixement de problemes amb el control dels expedients dels usuaris i entén “normals” els neguits i inquietuds

-
-
El Col·legi Oficial de Metges (COMA) no té coneixement de problemes amb el control de la història clínica compartida malgrat que comprèn que el nou sistema relacionat amb els expedients dels pacients pugui generar neguit. Per ara, però, en fan una lectura positiva atès que consideren que “els dubtes” que puguin sorgir en relació amb la gestió dels dossiers dels usuaris “faran millorar el sistema”.

Fonts properes al COMA han recordat que “el control, supervisió i drets dels usuaris en referència a la història clínica estan regulats per normativa legislativa i la responsabilitat de la gestió recau en mans del custodi d'aquesta (definit per Llei) que correspon al director gerent de l’hospital”, en aquest cas el doctor Josep Maria Piqué. Formalment, el col·legi no té constància de neguits grupals de pacients -algun cas concret sempre hi és- ni coneix cap iniciativa de professionals de la medicina per reclamar canvis en el sistema o, almenys, que es demani formalment l’estudi i implementació d’un model alternatiu per aquells usuaris o facultatius que no confiïn en la fórmula de la història clínica compartida.

Tot i això, les fonts consultades han assegurat respectar totalment els neguits i les “inquietuds” que “entén com a normals i inherents a tot procés de canvi en un model assistencial sanitari”. Les mateixes fonts han afirmat que “cal un període adaptatiu i sempre sortiran dubtes”. En aquest sentit, una opinió majoritària encara que no unànime dins del col·legi professional és que els interrogants que vagin sorgint serviran per “anar millorant el sistema”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending