Els liberals europeus defensaran “una relació justa i equilibrada” entre Andorra i la UE

L’Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus aprova una proposta de resolució defensada per Judith Pallarés que s’integrarà al programa electoral per als propers comicis al Parlament Europeu

Juli Minoves, president de la Internacional Liberal; el primer ministre d'Eslovènia, Marjan Sarec; i el líder parlamentari liberal andorrà, Jordi Gallardo.
Juli Minoves, president de la Internacional Liberal; el primer ministre d'Eslovènia, Marjan Sarec; i el líder parlamentari liberal andorrà, Jordi Gallardo.
Els liberals europeus defensaran durant la pròxima campanya a les eleccions al Parlament Europeu  que s’han de celebrar durant el mes de maig de l’any que ve una relació justa i equilibrada entre Andorra i la Unió Europea (UE). Una relació que, en principi, s’hauria d’articular a través de l’acord d’associació que els dirigents governamentals del Principat estan mantenint amb Brussel·les.

L’ALDE (Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus) ha aprovat una proposta de resolució urgent presentada per Liberals d’Andorra. La resolució va ser argumentada per Judith Pallarés davant el plenari de l’ALDE durant la jornada de dissabte del congrés liberal celebrat a Madrid. La proposta va ser acceptada per ser inclosa en el ‘Manifesto’ dels liberals europeus de cara als pròxims comicis europeus. Els liberals europeus inclouran aquesta petició en les seves línies programàtiques per la següent legislatura de l’Europarlament i la Comissió Europea.

Aquesta serà la primera proposta que arribarà al Parlament Europeu mitjançant un grup polític per defensar les especificitats del país en el marc de l’esmentada negociació de l’acord d’associació amb la UE, negociació en què Liberals d’Andorra “sempre ha defensat el principi de reciprocitat ponderada”, segons un comunicat enviat per la formació liderada per Jordi Gallardo, que juntament amb els també consellers generals Judith Pallarés i Ferran Costa han encapçalat la delegació liberal andorrana al congrés celebrat a Madrid.

A més, el congrés de l’ALDE ha servit per concretar els suports europeus a les eleccions generals que tindran lloc a Andorra a la primavera. Tanmateix, s’ha aprofitat per estretir els lligams de col·laboració amb altres formacions liberals, com per exemple el partit portuguès Iniciativa Liberal, els joves europeus de la LYMEC i amb diversos candidats al Parlament Europeu. Finalment, els consellers liberals han aprofitat per cercar suports a les eleccions de finals d’aquest mes de novembre envers la candidatura de Judith Pallarés al càrrec de tresorera de la Internacional Liberal.

El congrés de l’ALDE s’ha celebrat des de dijous a la capital espanyola. I els integrants de la delegació de Liberals d’Andorra han pres part a les reunions plenàries, debats i seminaris que han de servir als liberals europeus per preparar les properes eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc el maig del 2019. De forma individual i sense tenir vot en les diferents activitats dutes a terme en el congrés, també han estat a Madrid alguns dels escindits del comitè liberal escaldenc, com ara França Riberaygua i Lluís Ferreira. Tots dos són ara més a prop de la denominada tercera via que no del projecte liberal oficial.

Etiquetes

Comentaris

Trending