Els liberals escaldencs ofereixen a Govern el palau de la Música i el Teatre i la Fàbrica de les Llums

El conseller general Marc Magallón creu que Unió per Escaldes “va començar com la candidatura d’’outsiders’” i ara es demana “per què no donar una sorpresa”

-
-
Els liberals d’Escaldes consideren que si la candidatura que impulsen a la parròquia conjuntament amb els progressistes d’SDP no aconsegueix la victòria a les comunals de diumenge, el Govern s’hauria de fer seus els dos projectes estrella del programa: el palau de la Música i el Teatre i la Fàbrica de les Llums. El candidat d’Unió X Escaldes, Higini Martínez-Illescas, ha ofert en diverses ocasions les dues propostes als dirigents comunals tot dirigint-se al ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, que, en qualitat de president de Liberals, ha seguit la reunió de poble al costat del president d’SDP, Jaume Bartumeu.  

De ‘zumba’, durant l’acte, no n’hi hagut. Ara, de ‘videotubers’ molts. I d’ ‘higinisme’ més encara. Perquè la reunió de poble d’Unió per Escaldes, amb una seixantena d’assistents, ha estat, sobretot, una posada en escena del cap de llista. Sí, també ha parlat el número 2, el ‘GPS amb potes’, com s’ha definit ell mateix, Jordi Moreno. Però ha estat sobretot el candidat a cònsol major qui ha conduït tot l’acte, molt centrat en unes poques propostes programàtiques. I essencialment les dues esmentades.

Els liberals pretenen convertir l’actual aparcament horitzontal a tocar el Museu Thysssen, el terreny de l’antic Casino, en un edifici amb dues plantes soterrànies de pàrquing i un teatre al damunt. I, després, l’aparcament del Prat Gran convertir-lo, a partir d’una inversió d’entre 8 i 9 milions d’euros, en una Fàbrica dels Somnis per dur al bell mig de la parròquia la Vall del Madriu. “Si nosaltres no guanyem espero que el ministeri de Cultura els pugui tirar endavant”. Per als dos projectes, Martínez-Illescas voldria una aliança público-privada.


Una de les imatges de la reunió: Jaume Bartumeu i Jordi Gallardo colze a colze.

 

El candidat d’Unió X Escaldes ha agafat la paraula després d’una breu presentació feta pel conseller general liberal Marc Magallón, que ha elogiat “una candidatura jove” que ha considerat “una mica atípica” perquè és la única aliança entre liberals i progressistes, sense la tercera pota, la demòcrata, que sí que s’ha inclòs en altres parròquies. Magallón no ha entrat en els perquès i ha assegurat que si bé Unió X Escaldes “vam començar com la candidatura ‘outsider’”, el fet que els integrants del gruo, “amb no massa experiència política però amb moltíssima il·lusió”, estiguin “treballant moltíssim”, els pot dur, “perquè no, a donar una sorpresa” diumenge.

Martínez-Illescas i Moreno han fet algunes pinzellades, han repartit diverses píndoles, tot sovint amb el suport de vídeos, d’alguns apunts genèrics del programa electoral. Des d’una nova residència al Falgueró a un bus parroquial més incisiu passant per una web social que hauria de servir per rebre material escolar o d’esquí que posteriorment el comú gestionaria entre les famílies menys afavorides. El cap de llista també ha remarcat molt la voluntat de col·laborar amb el Govern per trobar la via per fer habitatges que puguin solucionar la problemàtica de l’accés a pisos de lloguer.

 

Comentaris

Trending