Els liberals donen per fet estar presents a totes les parròquies en les eleccions vinents

El grup parlamentari ha explicat que, en principi, a Sant Julià i Canillo es farà un pacte electoral juntament amb els socialdemòcrates

Comentaris

Els tres consellers del Grup parlamentari liberal, Ferran Costa, Jordi Gallardo i Judith Pallarés, respectivament
Els tres consellers del Grup parlamentari liberal, Ferran Costa, Jordi Gallardo i Judith Pallarés, respectivament
Els tres consellers del Grup Parlamentari dels Liberals d'Andorra (L'A), Jordi Gallardo, Ferran Costa i Judith Pallarés, han manifestat, aquest matí en un esmorzar amb la premsa, que es pot donar pràcticament per fet que a les pròximes eleccions el partit serà present a totes les parròquies, ja sigui amb un acord electoral amb el Partit socialdemòcrata (PS), amb independents o ells mateixos sols. Gallardo ha explicat que "entenem que la governabilitat del país també passa per les parròquies" i per això, la formació vol articular les millors llistes possibles.

En aquest sentit, s'ha deixat entreveure que a les parròquies de Sant Julià i de Canillo es faria un pacte juntament amb el PS. Mentre que, a Ordino i a la Massana han manifestat que estan molt a prop de ser-hi presents, perquè hi ha la capacitat i les condicions.  Per tant, el que els queda per decidir és la idoneïtat amb la qual hi seran.  És clar, però, que l'entesa amb el PS ja és una realitat a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp. De moment es treballa amb els noms dels candidats i es probable que abans de tancar l'any és pugui conèixer qui seran aquests. 

Aposta pel vot proporcional

En el marc de la Junta de Presidents, Jordi Gallardo ha manifestat que la seva voluntat és la de canviar la posició revocant el vot ponderat i mantenint la proporcionalitat en les comissions en funció de cada grup. Per tant, es fa una aposta clara en la línia del vot proporcional, que és el que marca el reglament, el qual comporta que tots els consellers han de ser presents a les sessions perquè si no el seu vot no computarà.

Aquest canvi de parer dels Liberals d'Andorra es deu al fet que en el segon període de sessions, hi ha hagut un canvi de tarannà i això fa que es treballi els textos de forma precipitada. "Es donen situacions de tensió i de pressió i aquesta no pot ser la tònica", i per tant la formació defensa que s'han de respectar els tempos amb els quals treballa l'activitat parlamentària.

Valoració de la feina feta i projecció de futur

El grup parlamentari Liberal creu que ha fet una bona feina durant els últims quatre anys de legislatura i considera que han fet un gran procés d'aprenentatge és una legislatura que ha estat "intensa, complexa i tensa". Alhora tot i que manifesta que sempre hi ha funcions de gestió millorable, creu que han aconseguit esvair dubtes que la ciutadania els ha fet arribar. Així com tramitar un total de 45 preguntes al Govern durant el darrer any.

L'objectiu dels Liberals és el de poder trencar "amb la imatge que es té de què els polítics no viuen amb els problemes de la ciutadana", i en aquesta línia es vol estar prop i relacionar-se amb la ciutadania. "La gent creu que la política es fa als despatxos i no es porta al carrer", de manera que es vol allunyar al públic d'aquest fet, i demostrar que "podem estar amb contacte continu amb les persones".

Pel que fa a la legislatura vinent L'A es posiciona com una opció moderada, en defensa de les llibertats i que vol intentar sumar i obrir posicionament ideològic en el camp del progrés econòmic i social. D'aquesta manera, Gallardo ha declarat que sobretot "en el camp del progrés econòmic s'ha de treballar per distribuir i donar les mateixes oportunitats econòmiques als ciutadans".

El grup parlamentari, que veu factible poder guanyar les eleccions, també s'ha mostrat satisfet amb el fet que en les eleccions hi hagi una varietat de les propostes polítiques, ja que "creuen que ajudarà al fet que hi hagi més participació en les eleccions". I ha manifestat, que "sobretot hem d'estar atents a què no hi hagi partits extremistes o populistes perquè és un flac favor a la democràcia".

 

Etiquetes

Comentaris

Trending