Els liberals denuncien que "s'ha fet una lectura esbiaixada" de la demanda sobre el vot judicial

El conseller Ferran Costa considera que la petició d'informació adreçada a Govern s'ha fet per garantir la màxima transparència del procés electoral i que això és "saludable"

Comentaris

El conseller liberal Ferran Costa en la roda de premsa d'aquest dijous
El conseller liberal Ferran Costa en la roda de premsa d'aquest dijous
La carta tramesa al secretari general de Govern, Jordi Casadevall, per part dels liberals i dels socialdemòcrates amb la finalitat de garantir la custòdia efectiva de les urnes situades a la Batllia durant el període habilitat per poder votar per dipòsit judicial està portant cua. El conseller general liberal Ferran Costa ha denunciat, en una roda de premsa al Consell General aquesta tarda, que "s'ha fet lectura esbiaixada de la carta adreçada al Govern". 

Costa ha explicat que en cap cas s'està qüestionant la professionalitat dels treballadors de la Batllia. I ha manifestat que la petició d'informació que han fet conjuntament amb el Partit Socialdemòcrata (PS) s'ha fet per garantir la màxima transparència del procés electoral, un fet que ha defensat que és "saludable". El conseller també ha afegit que "no és pressuposa res" i que "els observadors de l'OSCE han valorat la demanda positivament". Precisament, aquesta setmana dos experts de l'Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans (ODIHR) han recollit informació per avaluar el procés electoral del país abans de les eleccions generals.

És cert però, que el que sí que ha posat de manifest el liberal és que "és una evidència que es desconeix com funciona el vot judicial perquè ara molts ciutadans han sabut que poden canviar el seu vot un cop dipositat". Aquest dimecres el ministre portaveu, Jordi Cinca, va admetre que la papereta es podia canviar tantes vegades com es volgués mentre dura el vot judicial.

-

Relacionat

Govern admet que es pot canviar de papereta tants cops com es vulgui mentre dura el vot judicial
-

Relacionat

Gili alerta que hi ha hagut casos a la Batllia en què s’ha canviat el vot
Els màxims responsables de Liberals i PS, Jordi Gallardo i Pere López, durant una compareixença conjunta al Consell.

Relacionat

PS i liberals reclamen evitar tupinades amb els vots emesos a la Batllia

Comentaris (1)

Trending