Gili alerta que hi ha hagut casos a la Batllia en què s’ha canviat el vot

La consellera del PS deslliga les possibles anomalies succeïdes en conteses electorals passades amb la demanda d’una custòdia acurada en seu judicial

-
-
La consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, ha intentat treure ferro a la petició feta per la seva formació i per Liberals en relació al fet que es garanteixi una custòdia deguda dels vots judicials. Ha rebaixat el to en el sentit que no s’està denunciant cap tupinada. Alhora, però, ha alertat haver tingut coneixement de suposats canvis de papereta quan ja s’havia emès el vot en seu judicial.

Gili ha deixat clar que d’aquesta presumpta anomalia, és a dir, acudir temps després d’haver dipositat un primer vot a la Batllia per demanar poder accedir al ‘teu sobre’ i canviar-ne el contingut, no en tenia un coneixement directe perquè ella no ha votat mai en seu judicial. Però ha assegurat amb rotunditat que “m’ho han dit” i que donava total credibilitat a la font. La situació s’hauria donat, almenys en el cas que es referia, durant la contesa electoral general del 2011, la de l’onada taronja.

La parlamentària del PS, però, no ha volgut anar més enllà d’un comentari explicatiu que ha fet en el marc d’una compareixença pública per exposar les reserves d’esmena que els consellers socialdemòcrata han presentat a la Llei qualificada dels drets dels infants i els adolescents, un altre dels textos que s’ha de debatre en la maratoniana última sessió parlamentària d’aquest divendres, que es pot allargar a dissabte, i que podria acabar dilluns.

Infants i adolescents

Els consellers generals del PS consideren “incomprensible” que la llei sobre els drets dels infants i els adolescents no estableixi, com s’havia proposat des de la formació, que els menors han de tenir garantit un temps de lleure compartit amb els seus pares o tutors i la possibilitat d’accedir a informació sobre salut sexual i reproductiva així com a mesures de planificació familiar. Així s’havia demanat via propostes de modificació del text que, però, no han estat acceptades durant el treball en comissió. Per això, han presentat quatre reserves d’esmena per poder debatre aquests aspectes al ple en la darrera sessió de Consell General de la legislatura, prevista per a divendres vinent. 

El PS considera "incomprensible" que no es vulgui garantir als infants que puguin tenir més temps de lleure amb els seus pares o que els joves puguin accedir a informació sexual

Gili ha lamentat que aquestes aportacions no hagin estat tingudes en compte per a un projecte legislatiu que “és necessari i ens sembla bé que es pugui votar”, tot i tornar a lamentar que s’hagi hagut de treballar “massa ràpidament”, fet que “fa que potser no li haguem pogut dedicar el temps que es mereix un tema com aquest”. La consellera general ha recordat que, en el seu dia, es van presentar 24 esmenes per “millorar el text” i ha apuntat que “algunes han estat transaccionades o acceptades”. 

No ha estat així, però, amb les quatre propostes de modificació que ara es portaran al ple per tornar a debatre-les, en aquest cas de forma pública, ja que “és incomprensible que s’hagin rebutjat”, situació que “atribuiré més a les presses, al fet de voler aprovar com més lleis millor”. És el cas de l’esmena 12 de l’informe del ponent, mitjançant la qual el PS volia afegir en l’article 38 de la llei, intitulat “Actuacions de promoció, prevenció i protecció de la salut” un apartat que garantia als menors “el dret a rebre informació sobre salut sexual i reproductiva i accés a totes les mesures de planificació familiar”. Gili ha explicat que “evidentment que des del PS continue

Comentaris

Trending