Així doncs, l'objectiu de la missiva és evitar tupinades amb els vots emesos a la Batllia. I per aquesta raó, els responsables liberal i socialdemòcrata, Jordi Gallardo i Pere López, posen l'èmfasi en saber "qui custodiarà les urnes durant els moments en els quals la Batllia romangui tancada al públic". Així com en voler saber en detall "quines mesures prendrà el Govern per tal de garantir la custòdia efectiva de les urnes situades a la Batllia durant el període habilitat a aquest efecte".
La carta subratlla l'article 3.2.a.6 del Codi de Bones Pràctiques en Matèria Electoral de la 'Comissió de Venècia' sobre processos electorals que especifica que "les urnes mòbils únicament han de ser permeses en condicions estrictes que evitin qualsevol frau". També remarca, l'article 76 de l'Informe Explicatiu del Codi de Bones Pràctiques en Matèria Electoral de la mencionada comissió que senyala "la cooperació del Ministeri d'Interior en tasques com el transport i emmagatzematge de materials electorals".
El vot judicial ha experimentat un clar augment en els últims comicis, al qual caldrà sumar la modalitat de vot per correu que també es diposita a la Batllia. D'aquí ve la importància de seguir "les recomanacions d'organismes internacionals en qualsevol procés electoral per a garantir la custòdia i que no hi hagi cap alteració de les urnes que recullen el vot a la Batllia" explica Jordi Gallardo. Per la seva banda, Pere López ha posat en relleu que "la importància del vot judicial va creixent" i que el que es vol "és que el procés es desenvolupi amb totals garanties per a tothom". Des del PS, es considera important que "aquest procediment respecti les recomanacions internacionals i que així tothom estigui tranquil i confiat".
PS i liberals reclamen evitar tupinades amb els vots emesos a la Batllia
En la carta signada pels presidents dels dos partits polítics es posa especial atenció a saber qui custodiarà les urnes durant els moments en els quals la seu de la Justícia romangui tancada al públic

Comentaris